Ontmoet alle Bibliothekers van bib Grimbergen en ontdek hun tips uit de bibliotheekcollectie!

Vanessa

Vanessa

Een schip zonder kapitein is gewoon een doelloos ronddobberende plank. Aan het roer van onze bib staat dus een sterke vrouw, die er – met een hoofd voor cijfers en een gezonde dosis humor –  dagelijks in slaagt alle neuzen van haar divers team in de juiste richting te zetten.

Joan

Joan

Wanneer je een engelenstem door onze gangen hoort galmen, weet je dat Joan aanwezig is. Begeleid door de nodige melodieën staat deze Assepoester in voor de properheid van onze bib.

Marijke

Marijke

Deze bescheiden drumster en bassist zorgt voor de muzikale noot in onze bibliotheek door zich elke dag weer te ontfermen over de cd-collectie. Ook het aaneenkleven en versturen van IBL-pakketten valt binnen de expertise van deze rasechte rocker.

Jozefien

Jozefien

“De naam is Fien. Joze Fien”. Dit handige koekjesmonster is de filmkenner binnen ons team en zorgt voor een dvd-collectie waar zelfs Netflix jaloers op zou zijn. In haar organisatorische handen kan bovendien ook de Jeugdboekenmaand jaarlijks in alle rust chillen

Kathleen

Kathleen

Met het organisatievermogen van een weldoordachte mandala beheert deze horrorfanaat onze volwassenenafdeling. Niet alleen zorgt zij ervoor dat alle 18-plussers kunnen genieten van de allernieuwste boeken, maar ook schudt dit ideeënmonster regelmatig een geweldige lezing of activiteit uit haar mouw.

Carla

Carla

Deze vrolijke spring-in-‘t-veld kan je spotten in de jeugdigste hoeken van onze bibliotheek, alwaar zij zowel uw jongste spruiten als puberende snotapen van nieuw leesmateriaal voorziet. Ook de anderstalige romans worden door deze polyglot netjes in het gareel gehouden.

Ken

Ken

Hoe zullen we het zeggen? Als haan in ons kippenhok, staat deze communicatiespecialist wel zijn mannetje. Niet alleen vindt hij steeds de juiste woorden om over onze digitale media te gieten, maar ook bij technische problemen komt deze computerfanaat vaak met dé oplossing op de proppen.

Wendy avatar

Wendy

BOEM. POW! Grabbel je cape bij elkaar, ontwijk gezwind dat verloren stukje kryptoniet op de vloer en duik met deze stoere superheldin de fantastische wereld in van de strips en comics. Maar opgepast: soms duikt deze duizendpoot onder in andere projecten, zoals de 'Bib aan huis'-dienst en de Jeugdboekenmaand!

Leen avatar

Leen

Met “Alles komt goed” als motto is deze levensgenieter en gezondheidsgoeroe een onontbeerlijke steunpilaar binnen onze bibliotheekmuren. Haar niet te evenaren oog voor detail en perfectie kan onder andere gespot worden in de klasboekenboxen en gaat altijd hand in hand met een wervelwind aan humor en creativiteit.

Maël avatar

Maël

Als een heuse Power Ranger in Dr. Martens weert deze nostalgische filmfanaat het kwaad af in onze bib. Aan de balie helpt hij wanhopige klanten in nood en achter de schermen springt dit fotografisch genie bij waar hij kan, steeds met verrassende invalshoeken en de juiste belichting.

Jeta avatar

Jeta

Mocht iemand zich afvragen wie de jungle in onze bib onderhoudt: zoek niet langer! Met haar groene vingers houdt deze botanica trouwens niet alleen de planten in leven, maar zorgt ze er ook voor dat de bib er te allen tijde fris bij ligt.

Griet avatar

Griet

Hou de duimpjes maar in de aanslag, want deze goedlachse bibliotheekemoji is #geniaal. Als ze niet bezig is met onze sociale media onveilig te maken, zet deze talenknobbel haar meesterbrein in voor de uitwerking van allerhande creatieve projecten binnen de bib.

Ine avatar

Ine

Als je je oren goed spitst, hoor je op sommige dagen een jeugdig geritsel tussen onze rekken, afkomstig van deze guitige boekenverslindster. Zij tipt jou en je kroost spraakmakende beeldverhalen en zet haar schouders onder leesplezierige activiteiten voor scholen en Leesjuryleden.

Karolien

Karolien

Dit administratief manusje-van-alles is echt het logistiek genie in ons midden. Tevens zorgt zij ervoor dat alle tijdschriften steeds probleemloos hun weg naar de rekken vinden, zodat u telkens opnieuw kunt genieten van uw favoriete “boekskes”.

Olaf

Olaf de Giraf

Vanuit hogere regionen ziet onze huisgiraf er dagelijks op toe dat alles steeds vlekkeloos verloopt.