Volwassenen

Welkom in de bib van Grimbergen! Hou je van verhalen en muziek? Zoek je een boeiende film of wil je een tijdschrift lezen?

Onze collectie

Beneden vind je de dvd's, cd's, romans, poëzie, anderstalige romans, grootletterboeken en het Taalpunt. Hou je van beeldverhalen? We hebben een collectie strips, comics en graphic novels. Boven kan je dan weer terecht voor onze informatieve boeken.

Nestel je dus gezellig in een zeteltje en geniet van ons aanbod of schrijf je in voor een van onze vele activiteiten.

Tijdschriften en kranten

Bibliothekers Jozefien en Kathleen stellen leeszaal op

Leeszaal

Zin in nieuwtjes en feiten? In onze leeszaal kan je dagelijks de krant lezen. Deze blijven een week in de leeszaal beschikbaar. Of blader rustig door onze diverse tijdschriften die je als lid ook kan lenen. Enkel het recentste nummer blijft in de leeszaal.

Wil je graag een ouder artikel lezen? Dit kan via ons digitale kranten- en tijdschriftenarchief GoPress!

Grootletterboeken

twee lettertypes

Voor de gevoelige ogen

Kan je de kleine lettertjes niet meer zo makkelijk lezen? Neem dan eens een grootletterboek mee. Perfect voor iedereen die graag wil blijven lezen, want de letter is bijna twee keer zo groot als de letter in gewone druk.

Ben je niet (meer) mobiel en geraak je zelf niet (meer) in de bib? Dan is onze Bib Aan Huis dienst misschien iets voor jou! 

Anderstalig

Bibliotheker Griet bij het Taalpunt

Romans en Taalpunt

Tijd voor taal! In onze afdeling anderstalige boeken vind je verschillende talen zoals Frans, Engels, Italiaans, Duits, Spaans, ... Je vindt er ook boeken om zelf een nieuwe taal te leren. We zorgen regelmatig voor nieuwe titels zodat je steeds mee bent.

Toch liever Nederlands leren en oefenen? Ontdek het Taalpunt. Daar vind je veel materialen om je kennis te verbeteren. Van cursus tot het Wablieft krantje!

Erfgoed en toerisme

foto abdij van Grimbergen

Gedeelde geschiedenis

Uit de geschiedenis kan je veel leren, daarom vind je meer info over de lokale geschiedenis in onze bibliotheek. Je kan de parochieregisters van de gemeente raadplegen of boeken over Grimbergen lezen. Een deel van de boeken kan je uitlenen, de niet-uitleenbare materialen kan je consulteren in de leeszaal.

Onze activiteiten

Smart Café

logo smartcafé

Levenslang leren

In het Smart Café ben je welkom met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellige bijeenkomst. Samen met anderen ontdek je de mogelijkheden van je toestel. Je leert er beter mee werken en wisselt ervaringen uit.

Tijdens elke sessie staat een onderwerp centraal. Van basisinstellingen over foto’s maken tot online betalen. Wij werken hiervoor samen met ervaren begeleiders en vrijwilligers die al je vragen beantwoorden.

Poëzieweek

Facebook bib Grimbergen gedichtendag

Gedichten maken de wereld een beetje mooier

Elk jaar zetten de Lage landen gedichten extra in de kijker gedurende de poëzieweek. De poëzieweek vindt plaats eind januari en heeft telkens een ander thema. Ook in de bib zorgen we ervoor dat de donkere januaridagen een poëtische invulling krijgen.

In 2023 is het thema van de poëzieweek vriendschap.

Vind meer info over de poëzieweek in de bib

Auteurslezingen

Ish kwam in 2022 naar de bib

Ontmoet een schrijver

Weet je graag meer over wat auteurs of regisseurs drijft? Of heb je gewoon zin in een supergezellige lezing? De bib nodigt tweejaarlijks een auteur uit om te vertellen over hun werk.

In het verleden konden we reeds genieten van Ish Ait Hamou, Martine Prenen, Toni Coppers, Peter Berx, Eva Daeleman en vele anderen.

 

Verwendag

foto workshop bokalen upcyclen

Feest in de bib

Elk jaar in oktober leggen we onze bezoekers extra in de watten op de Verwendag. Je kan dan deelnemen aan leuke workshops, en je geniet van een hapje en een drankje. Je ontmoet er natuurlijk ook de meeste van onze gedreven bibliothekers!

Iedereen is welkom!