Online Videotheek!

Maakt een bibliotheek video's? Jazeker hoor! We maken geregeld video's, bijvoorbeeld over knutselen of van voorleessessies! Die bundelen we dan op ons YouTube-kanaal. Volg je ons kanaal al?

Vouw zelf een papieren bootje met een verhaal!

Schip ahoy! Ken je het verhaal van het bootje al? Kies het ruime sop en ontdek in dit filmpje hoe je een papieren bootje vouwt. Nadien vertelt Bibliotheker Ingrid er een spannend verhaal mee. Veel vouw- en scheurplezier!

Maak je eigen gerecycleerde paasversiering

Binnenkort is het Pasen, en daar horen natuurlijk paaseieren bij! In dit filmpje tonen we je niet hoe je die moet opeten, maar wel hoe je zelf originele versiering kan maken om aan het raam, in de tuin of gewoon aan je oren te hangen. Scheuren maar!

Knutsel je eigen aprilvis!

Nog geen inspiratie voor een 1 aprilgrap? In dit filmpje toont bibmedewerker Ingrid hoe je een schubbige aprilvis maakt. Wie wordt de ontvanger van jouw kleurrijk knutselwerk?

Vouw je eigen springende kikker

In dit filmpje toont bibmedewerker Ingrid hoe je een springende kikker vouwt. Snel nog even versieren en laat de kikkerrace beginnen! Een toffe knutselactiviteit voor thuis, in de tuin of voorlopig nergens anders...