Word vrijwilliger

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die jonge lezers begeleiden voor de leesjury en Leeshelden!

oproep bib Grimbergen vrijwilliger jeugdwerking

Lees je graag en praat je nog liever met kinderen over boeken? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Bibliotheek Grimbergen zoekt enthousiaste leesbegeleiders voor Leeshelden en de Leesjury.

Dit doen Leeshelden-begeleiders:

Gedurende 10 woensdagnamiddagen lees je samen met beginnende lezers een spannend of grappig boek. Zo leer je hen spelenderwijs vlotter lezen. Nadien is er tijd voor een spelletje of een knutselmoment.

Dit doen Leesjury-begeleiders:

Gedurende 5 zaterdagvoormiddagen doorheen het schooljaar ga je met kinderen en jongeren tussen 10 en 12 jaar in gesprek over bijzondere boeken. Je leest de boeken op voorhand en motiveert de juryleden om hun eigen mening te geven.

Goed om te weten:

De nodige boeken en materialen kan je lenen in de bib. Je neemt in beide gevallen deel aan een trainingsmoment en krijgt toegang tot de nodige hulpmiddelen en ondersteuning.

Interesse?
Ja! Ik meld me aan als vrijwilliger bij de bib en ik:

Bel: 02 267 56 61
Mail: bibliotheek@grimbergen.be

Ook te vinden via https://www.grimbergen.be/vrijwilliger-bibliotheek