Kinderen

In onze jeugdafdeling komt jouw kind tot 14 jaar terecht tussen de leukste boeken en bij de tofste activiteiten. We hebben zelfs een gezellige leeshoek voor de allerkleinsten. 

Verteluurtjes

Promo Verteluurtje professionele verteller

Ontdek verhalen vol magie en verwondering!

Zoek een open plek en luister mee naar fantastische verhalen in de bib van Strombeek. Tijdens het schooljaar kunnen kindjes van 3 tot en met 6 jaar op verschillende woensdagnamiddagen komen genieten van een voorleesmoment.

Kom jij ook meeluisteren naar leuke boeken en spannende verhalen?

Leesjury

Promo de leesjury schooljaar 2022-2023 bib Grimbergen

Lees je mee in onze leesclub?

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je boeken leest die je met leeftijdsgenoten bespreekt. Daarna stem je op je favoriete boeken en vier je feest. Dus hou jij van boeken en verhalen? Dan ben je welkom in deze toffe leesclub.

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand afbeelding bib Grimbergen

Een jaarlijks leesfestijn

In maart is het feest in de bibliotheek, want dan vieren we Jeugdboekenmaand! Elk jaar organiseren we toffe activiteiten rond boeken en lezen. De scholen komen langs voor lezingen en een tof bibspel. Elk jaar staat er een ander thema centraal.

Taalpunt Jeugd

boekcover met giraf

Waar Nederlands leren leuk is

Misschien ben je opgegroeid met een andere taal dan het Nederlands en wil je je Nederlands verbeteren. Of wil je eens kennismaken met een andere taal? Dan ben je welkom bij Taalpunt jeugd in de bib. Hier vind je materialen die kinderen en jongeren spelenderwijs helpen om hun Nederlands te verbeteren, zoals luisterboeken, meertalige en anderstalige prentenboeken en leerboeken.

Boekstart

tekening van een slapend mannetje onder boek

Boeken en baby's? Natuurlijk!

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen.

Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Fundels

Ontdek onze digitale prentenboeken

Fundels brengen bestaande prentenboeken voor kleuters tot leven op een interactieve manier. Ze worden verteld en ondersteund door mooie animaties.

Download de Fundels-app op jouw tablet of smartphone en log in met je Mijn Bibliotheek-profiel om gratis Fundels te lenen. 

AVI boekjes

cover van een AVI boek van Nachtwacht

Lezen lezen

Leert je kind op school lezen met de AVI leesniveaus? In onze bib vind je heel wat AVI boekjes. Wij hebben ook reeksen die de nadruk leggen op humor en spanning, zodat jouw kind met nog meer plezier leert lezen!

Boekenzoeker

affiche van boekenzoeker

Zoek je een goed boek?

Weet je niet wat kiezen uit ons groot boekenaanbod? Zoek je een boek voor je spreekbeurt? Boekenzoeker geeft je tips op maat, zodat je altijd een boek vindt dat bij je past.

 

 

Ontdek je favoriete nieuwe boek via Boekenzoeker