Jongeren

Lees je graag een papieren boek, of liever digitaal? Voor jongeren hebben wij een uitgebreid aanbod Young Adultboeken, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Studeren in de bib

foto van mannetje dat studeert tussen een stapel boeken

Studeerplekken

In de bib vind je verschillende plaatsen waar je kan studeren. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn of te reserveren. Je kan je laptop meebrengen en gebruik maken van gratis wifi. Zelf geen laptop bij? Er zijn ook twee internetpc's beschikbaar en mogelijkheid tot printen en kopiëren. Om de internetpc's te gebruiken, heb je wel een geldig lidmaatschap van de bib nodig.

Kom dus gratis studeren in de bib. Weet wel dat eten en drinken niet toegestaan is in de bib.

Wist je dat?

foto van een geel en blauw vraagteken

Lid worden & e-boeken

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan word je gratis lid in de bib! Vanaf 18 jaar betaal je dan maar € 5,00 per jaar.

De bibliotheek is meer dan boeken! Je kan ook gratis dvd's, cd's, tijdschriften en strips ontlenen. Ook heb je toegang tot ons e-boekenplatform, waar je Nederlandstalige en Engelstalige Young Adult e-boeken kan vinden. 

Zoek je een goed boek?

affiche van boekenzoeker

Boekenzoeker

Weet je niet wat kiezen uit ons groot boekenaanbod? Zoek je een boek voor je spreekbeurt? Boekenzoeker geeft je tips op maat, zodat je altijd een boek vindt dat bij je past.

 

Ontdek je favoriete nieuwe boek via Boekenzoeker

Nood aan een luisterend oor?

logo JAC: afbeelding jongere

Jongerenadvies Centrum

Jongere zijn is niet altijd gemakkelijk. Er gaat van alles om in je hoofd. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen.

 

Je kan terecht bij het JAC.