Inspiratie voor tijdens de isolatie

Ontdek interessante inspiratiebronnen om jezelf en jouw kinderen bezig te houden tijdens deze onzekere COVID-19-virus periode.

De technologie kan een antwoord bieden aan al je culturele noden. Of ontdek eens iets nieuws?

Op deze pagina zullen wij interessante aanbiedingen bundelen om jou te inspireren!

Filmpje: Vouw zelf een papieren bootje met een verhaal!

Schip ahoy! Ken je het verhaal van het bootje al? Kies het ruime sop en ontdek in dit filmpje hoe je een papieren bootje vouwt. Nadien vertelt Bibliotheker Ingrid er een spannend verhaal mee. Veel vouw- en scheurplezier!

Filmpje: Maak je eigen gerecycleerde paasversiering

Binnenkort is het Pasen, en daar horen natuurlijk paaseieren bij! In dit filmpje tonen we je niet hoe je die moet opeten, maar wel hoe je zelf originele versiering kan maken om aan het raam, in de tuin of gewoon aan je oren te hangen. Scheuren maar!

 

Jullie kunstwerken in de bib

overzicht van kleurplaten voor kleuractie lente 2020

Kleur een van deze (of beide) kleurplaten in en wie weet versiert de jouwe de bibliotheek bij de heropening! 

 

 

 

Ontdek de kleurplaten

Educatief, leuk, Fundels!

covid-19-bib-Grimbergen-inspiratie (1).png

Fundels zijn prentenboekjes die digitaal voorgelezen én geanimeerd werden. Alle bibliotheekleden kunnen gratis Fundels ontlenen via de app. Log in met jouw bibliotheekprofiel en je bent vertrokken om je kids bezig te houden met educatieve verhalen! Via onze bib kan je enkel prentenboekjes ontlenen.

Ontdek Fundels nu!

Verspreid het leesvirus!

afbeelding van de campagne: verspreid het leesvirus

Kinderen aan het lezen krijgen...
Lukt dat bij jou? Wil je graag leestips en leesbevorderende spellen per leeftijdscategorie en thema ontdekken? Dat kan via Verspreid Het Leesvirus, een initiatief van de Vlaamse Overheid en Boek.BE.

 

Ontdek vanalles over lezen!

Meer voorlezen

Lezen en voorlezen. Kinderen krijgen nu extra tijd vrij voor die leerrijke bezigheden. Ontdek in de knop hieronder een website die aanbevelingen doet op basis van leeftijd, thema en zelfs dikte. Zo wordt het simpeler om nieuwe verhalen te ontdekken. Veel (lees)plezier!

Ontdek ook meer op de website van de Jeugdboekenmaand en op hun Facebookpagina.

Vind een jeugdboek!

Verhalen beluisteren bij De Voorleeshoek

Digitale voorleesmomenten op 1 platform à la Netflix-abonnement? Dat kan bij De Voorleeshoek. Je vindt er online filmpjes waarin boeken op maat van de leeftijd van jouw spruit voorgelezen worden.

Momenteel is een abonnement zelfs gratis! Weet wel dat dit normaal €3,99 per maand bedraagt. Met een abonnement kan je onbeperkt genieten van alle voorleesfilmpjes.

Ontdek de verhalen bij De Voorleeshoek

De Jeugdboekenmaand gaat digitaal

Nog vanwege het virus zijn al onze activiteiten voor de Jeugdboekenmaand geannuleerd. De kids kunnen dus niet meer met de school op bezoek komen bij ons. Wat je wel kan doen is thuis hun nieuwe Youtube-kanaal bekijken! Je vindt er auteurs die voorlezen, illustratoren die live tekenen of een mini-workshops geven.

Ontdek alle acties

De lessen van Schooltv

"De scholen zijn dicht maar Schooltv blijft open!" Zo luidt het. Daar kan je met je kinderen bijleren, verhalen ontdekken en quizzen om je kennis te testen!

Bijleren op Schooltv

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

GIF bij de inspiratie voor digitale krantenartikels via Gopress

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Doorzoek het krantenarchief

Livestreams via UitInVlaanderen

covid-19-bib-Grimbergen-inspiratie.png

Mis je concerten, opera of dansen? Ontdek via de knop hieronder een ruim aanbod aan mogelijkheden dankzij UitInVlaanderen.

Als je van concerten en opera houdt...

Onderwijs ondanks Corona: VRT

De scholen zijn gesloten, maar dat wil niet zeggen dat je niets meer kan bijleren. Met hun extra aanbod van Eén, Canvas, Ketnet, VRT NWS en de radionetten kan je ontspannen en ontdekken tegelijk.

"Niet panikeren, blijven leren!" is het motto. Ontdek leerrijke programma's voor kinderen, leer bij over geschiedenis en economie of sta versteld van de wereld van de wetenschap!

Ontdek het digitale aanbod

Filmpje: Vouw je eigen springende kikker

In dit filmpje toont bibmedewerker Ingrid hoe je een springende kikker vouwt. Snel nog even versieren en laat de kikkerrace beginnen! Een toffe knutselactiviteit voor thuis, in de tuin of voorlopig nergens anders...

 

Filmpje: Knutsel je eigen aprilvis!

Nog geen inspiratie voor een 1 aprilgrap? In dit filmpje toont bibmedewerker Ingrid hoe je een schubbige aprilvis maakt. Wie wordt de ontvanger van jouw kleurrijk knutselwerk?

 

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.