Vangt jouw klas of organisatie Oekraïense kinderen op? Bedankt voor je inzet! Samen met jou bekijken we graag hoe we kinderen talig kunnen begeleiden.

taalpunt jeugd zomer

Ontdek het aanbod van docAtlas

DocAtlas (Provincie Antwerpen) bundelt materialen, tools, websites en apps die je kan gebruiken om nieuwkomers en hun omgeving te ondersteunen.

Je kan...

Verken het Taalpunt Jeugd

Bibliotheek Grimbergen breidt het Taalpunt Jeugd uit met nieuwe materialen die kinderen thuis of samen met hun leerkracht op school kunnen gebruiken. Kom gerust eens langs om (beeld)woordenboeken, meertalige prentenboeken (ook Russisch en Oekraïens) en oefen- en leerboeken Nederlands te lenen.

Duik in onze jeugdafdeling

Ook in onze jeugdafdeling vind je interessante materialen om in de klas te gebruiken:
•    Informatieve boekjes 'makkelijk lezen' (Dansen is stoer, man!)
•    Woordeloze prentenboeken (De gele ballon) en strips (Stoppeltje)
•    Eerste leesboekjes (AVI Start, 1, 2, 3,...)
•    Toneellezen (Sam Schoffel van Paul Van Loon)
•    Fundels (in de bib of op je eigen tablet, bekijk de website voor meer info en log in met je Mijn- Bibliotheekprofiel)
•    Kamishibai met vertelplaten

Bekijk de extra links

Wij hopen dat dit overzicht jouw klas of organisatie helpt om kinderen talig te begeleiden. Heb je een vraag of een suggestie? Stuur gerust een mailtje naar bibliotheek@grimbergen.be.