Digitaal aanbod

De bib, dat is niet alleen papier! Ontdek ook onze interessante digitale collecties. Lees samen met je kinderen een digitaal prentenboek, leen e-boeken uit of raadpleeg ons krantenarchief. Wij organiseren ook regelmatig mediawijze activiteiten, en het internet is binnen handbereik.

E-boeken

foto van twee jongeren met digitale boeken

Lees digitaal op e-reader, smartphone of tablet

Lees je graag een digitaal boek? Dan biedt de bibliotheek je een collectie van meer dan tienduizend e-boeken aan, die je kan uitlenen op je eigen toestel, namelijk voor zes weken per boek!

Wil je graag eens een e-boek lezen, maar heb je zelf geen e-reader? Dan kan je in de bibliotheek een e-reader lenen, met een aantal titels naar keuze.

Digitale prentenboeken

Ontdek de Fundels prentenboeken

Fundels brengen bestaande prentenboeken voor kleuters tot leven op een interactieve manier. Ze worden verteld en ondersteund door mooie animaties en zijn ideaal voor ouders die schermtijd op een educatieve manier willen invullen.

Download de Fundels-app op jouw tablet of smartphone en log in met je Mijn Bibliotheek-profiel om gratis Fundels te lenen.

In onze bib vind je ook een Fundels-pc, waar kinderen naar verhalen kunnen luisteren en spelletjes spelen. 

Mijn Bibliotheek

Zelf overzicht houden, verlengen en reserveren

Met een Mijn Bibliotheek-profiel kan je gebruik maken van de online diensten van de bib: online reserveren, verlengen en lijsten maken. Je krijgt bovendien toegang tot de digitale collecties: e-boeken, digitale prentenboeken van Fundels, digitale kranten en tijdschriften via Gopress.

Zo kan je meerdere lidmaatschappen toevoegen, zodat je bijvoorbeeld de uitleningen van je kinderen kan verlengen. Of je kan lidmaatschappen bij andere bibliotheken koppelen.

Mediawijze activiteiten

Digitaal geletterd met de bib

Leer je graag wat bij over mediawijze onderwerpen? Heb je vragen over je smartphone of tablet? Of wil je gewoon eens kennismaken met nieuwe media?

Dat kan allemaal in de bib. Wij organiseren verschillende initiatieven zoals het Smart Café of interessante lezingen. Regelmatig ontdek je ook andere initiatieven zoals arcadespellen of VR-ervaringen.

Kranten-en tijdschriftenarchief

foto van Mars

Duizenden artikels digitaal via GoPress

Via de databank van Gopress kan je digitale kranten-en tijdschriftartikels lezen. Dit kan in de bibliotheek, of thuis met jouw account bij Mijn Bibliotheek. Alle artikels worden al 2 dagen na publicatie digitaal beschikbaar gemaakt!

Internet en pc

Bibliotheker Ken aan de laptop

Het internet binnen handbereik

In onze bibliotheek maak je als lid gratis gebruik van de internetpc's. Je kan van daaruit ook documenten printen, of er kopiëren aan het Infopunt.

Breng je liever je eigen toestel mee? Dan kan je gratis verbinding maken met de wifi in de bib.

Digidokter

foto van mensen met tablets

ICT-vraag?

Een digidokter helpt bezoekers bij ICT-problemen en vragen. Het is geen groepssessie, maar het aanbieden van oplossingen 1 op 1. Bezoekers kunnen vragen stellen over hardware en software, zoals het installeren of gebruiken ervan. We werken hiervoor samen met BEEGO.

Wil je meer weten?