Strip
Nederlands

Ontspoorde sprookjes

Willem Ritstier (scenarist), Jeff Broeckx (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Titel
Ontspoorde sprookjes
Scenarist
Willem Ritstier
Illustrator
Jeff Broeckx
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2014
38 p. : ill.
ISBN
9789002251610 (paperback)

Besprekingen

Dit negende deel in de spin-off reeks 'Junior Suske en Wiske' staat helemaal in het teken van sprookjes. Onze heldjes gaan samen met oppas Lies en haar vriendje Tom picknicken, als ze ineens een magische trein tegenkomen. Die neemt hen mee naar Sprookjesland, alwaar de karakters ieder een grappige variant op een bekend sprookje beleven. Zo worden Sneeuwwitje, Roodkapje, de Schone Slaapster en Sjakie en de Bonestaak onder handen genomen met een vleugje humor. Hoewel deze titel niet AVI-gecertificeerd is, is het taalgebruik dusdanig dat het al op jonge leeftijd zelf gelezen kan worden. Het duidelijke lettertype en praktische albumformaat ondersteunen dit. Voor de te jonge kinderen is voorlezen een prima optie. Strippuristen zullen wellicht huiveren bij het gemak waarmee de originele strip wordt genegeerd (de hoofdfiguren kennen elkaar zo jong eigenlijk niet en er worden zonder probleem nieuwe karakters toegevoegd), maar voor kleine kinderen is het zeker een leuk avontuur. De tekeningen …Lees verder

Over Willem Ritstier

Willem Ritstier (12 juni 1959) is een Nederlands scenarist, cartoonist en wenskaartontwerper. Hij heeft jarenlang strips gepubliceerd in diverse stripbladen (Eppo, Kuifje, Robbedoes, Suske & Wiske-weekblad) en in een aantal kranten zoals "Rotterdams Dagblad", "Haagse Courant", "Algemeen Dagblad", "Leeuwarder Courant", "Telegraaf" en diverse andere kranten. Samen met Minck Oosterveer maakte hij onder meer "Jack Pott", "Zodiak" en "Nicky Saxx" voor diverse kranten. Voor Paperclip ontwerpt hij wenskaarten, agenda's en kalenders onder de naam 'Bill Risty'.

Werken

Ritstier heeft één deel van de Storm-spin-off "De buitengrens - De banneling van Thoem" geschreven die in de Eppo werd gepubliceerd. Sinds 2016 vormt hij samen met Roelof Wijtsma het duo dat "Roel Dijkstra" na 22 jaar weer (voetbal)avonturen laat beleven in de Eppo en in album.

Andere strips waar hij als scenarist aan werkt z…Lees verder op Wikipedia

Suggesties