Strip
Nederlands

Het Wilde Westen

Willem Ritstier (scenarist), Jeff Broeckx (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Ballonstrips. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Extra onderwerp
humor, Strips (jeugd verhalend)
Titel
Het Wilde Westen
Scenarist
Willem Ritstier
Illustrator
Jeff Broeckx
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2014
38 p. : ill.
ISBN
9789002256349 (paperback)

Besprekingen

Dit tiende deel in de spin-off reeks 'Junior Suske en Wiske' staat helemaal in het teken van het Wilde Westen. Suske en Wiske spelen cowboytje en indiaantje. Bert vindt het maar kinderachtig. Hij gaat met zijn vader naar 'Avonturen in het wilde westen'. Dan blijkt dat Tom ook vier kaartjes heeft. Ze beleven spannende avonturen. Hoewel deze titel niet AVI-gecertificeerd is, is het taalgebruik dusdanig dat het al op jonge leeftijd zelf gelezen kan worden. Het duidelijke lettertype en praktische albumformaat ondersteunen dit. Voor de te jonge kinderen is voorlezen een prima optie. Strippuristen zullen wellicht huiveren bij het gemak waarmee de originele strip wordt genegeerd (de hoofdfiguren kennen elkaar zo jong eigenlijk niet en er worden zonder probleem nieuwe karakters toegevoegd), maar voor kleine kinderen is het zeker een leuk avontuur. De tekeningen van Jeff Broeckx zorgen met de bekende stijl bovendien voor een onmiskenbaar Suske en Wiske-gevoel. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Willem Ritstier

Willem Ritstier (12 juni 1959) is een Nederlands scenarist, cartoonist en wenskaartontwerper. Hij heeft jarenlang strips gepubliceerd in diverse stripbladen (Eppo, Kuifje, Robbedoes, Suske & Wiske-weekblad) en in een aantal kranten zoals "Rotterdams Dagblad", "Haagse Courant", "Algemeen Dagblad", "Leeuwarder Courant", "Telegraaf" en diverse andere kranten. Samen met Minck Oosterveer maakte hij onder meer "Jack Pott", "Zodiak" en "Nicky Saxx" voor diverse kranten. Voor Paperclip ontwerpt hij wenskaarten, agenda's en kalenders onder de naam 'Bill Risty'.

Werken

Ritstier heeft één deel van de Storm-spin-off "De buitengrens - De banneling van Thoem" geschreven die in de Eppo werd gepubliceerd. Sinds 2016 vormt hij samen met Roelof Wijtsma het duo dat "Roel Dijkstra" na 22 jaar weer (voetbal)avonturen laat beleven in de Eppo en in album.

Andere strips waar hij als scenarist aan werkt z…Lees verder op Wikipedia

Suggesties