Boek
Nederlands

De boerderij

Tine Deschepper (auteur)
+1
De boerderij
×
De boerderij De boerderij
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kunnen kippen vliegen? Krijgt een kuiken wel zuurstof in een ei? Waarom moet een koe zoveel kauwen? Gaat een paard naar de kapper? Kunnen dieren verliefd worden? Zijn ezels echt koppig? Antwoord op deze en andere vragen.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
De boerderij
Auteur
Tine Deschepper
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Oostkamp: Eskabee, 2012
[68] p. : ill.
ISBN
9789058564252 (hardback)

Besprekingen

Tine Deschepper is educatief medewerkster op een kijkboerderij. In De boerderij selecteert ze honderd grappige en originele vragen over de boerderij en formuleert ze telkens een klaar en duidelijk antwoord. Niet alleen kinderen leren iets bij, ook ouders, broers en zussen kunnen iets opsteken. Zo komen we te weten wat een zezel is, welke invloed de oorlellen van de kip hebben op de kleur van haar eieren en dat stieren eigenlijk kleurenblind zijn.
De vragen gaan over paarden, kippen en hanen, ganzen, eenden, koeien en stieren, ezels, schapen, geiten en bokken, varkens en konijnen. De vragen zijn niet gesorteerd, maar staan wat door elkaar, voor elk wat wils. Tussendoor lezen we algemene vragen die op alle dieren van toepassing zijn. Vooral de koeien krijgen veel aandacht, waarschijnlijk omdat zij nog steeds de boerderijdieren bij uitstek zijn. Deschepper heeft het niet enkel over bijvoorbeeld hun melk, ook het slachten komt aan bod en welke delen van de koe voor welk vlees …Lees verder
Wat is het verschil tussen een veulen, een pony en een paard? Waarom moet een koe zo veel kauwen? Dit boek bevat kindervragen die Tine Deschepper heeft verzameld op de boerderij waar zij educatief medewerker is. Bij elke vraag staat een kort antwoord en een foto of een grappige illustratie in kleur. De vragen zijn niet duidelijk gegroepeerd naar diersoort of activiteit, maar staan door elkaar. Het is een verzameling weetjes, zonder dat er verbanden worden gelegd. De schrijfster richt zich soms direct tot het kind, wat de betrokkenheid van een kind bij de tekst vergroot. Aan de andere kant gebruikt ze af en toe woorden die wat ver afstaan van al te jonge kinderen. Ook staan er soms lange zinnen, waardoor de tekst minder toegankelijk is. Maakt deel uit van de reeks ‘100 kindervragen'*. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; door onder meer de overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.