Het ongelooflijke, maar waargebeurde verhaal van de Duitse industrieel en zwarthandelaar Oskar Schindler, die zijn joodse arbeiders van de dood redde.
Titel
Schindler's list / Thomas Keneally ; retold by Nancy Taylor
Auteur
Thomas Keneally
Bewerker
Nancy Taylor
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2003
V, 105 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitg.
ISBN
0-582-78894-3

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van beknopte informatie over boek en auteur, illustraties, aanwijzingen, opgaven en een verklarende woorden lijst Engels-Engels, en met een aantrekkelijk omslag. Hier het ongelooflijke, maar waargebeurde verhaal van de Duitse industrieel en zwarthandelaar Oskar Schindler, die zich in 1939 in Krakau vestigde en zijn joodse arbeiders van de dood redde. Niveau: bovenbouw (3000 woorden). Vanaf ca. 15 jaar.

Over Thomas Keneally

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Thomas Keneally (Sydney, 7 oktober 1935) is een Australische schrijver. Aanvankelijk studeerde hij voor priester, maar hij brak die opleiding af en ging rechten studeren. In de jaren 60 begon hij al met het schrijven van verhalen. De eerste bekende roman die hij schreef was The Chant Of Jimmy Blacksmith (1972), over rassendiscriminatie tegen de Aboriginals.

In 1982 schreef hij zijn bekendste boek, waarmee hij de Booker Prize won: Schindler’s Ark, over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Dit boek werd later succesvol verfilmd door Steven Spielberg onder de naam Schindler's List.

Boeken

Thomas Keneally schrijft voornamelijk boeken met als thema "oorlog".

  • The Chant Of Jimmy Blacksmith (1972)
  • Gossip From The Forest (1976)
  • Confederates (1979)
  • Schindler's Ark (1982) (Schindlers lijst. Amsterdam: A.W. Sijthoff, 1983)
  • Lees verder op Wikipedia