Het Maltadocument

Steve Berry (auteur), Gert-Jan Kramer (vertaler)
Als een kardinaal en zijn tweelingbroer jacht maken op een geheim document dat de weg naar de verkiezing tot paus moet effenen, moet Cotton Malone dit bedrog verhinderen.
Titel
Het Maltadocument
Auteur
Steve Berry 1955-
Vertaler
Gert-Jan Kramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Malta exchange
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2021
427 p.
ISBN
9789026148644 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na de dood van de paus reizen alle kardinalen naar het Vaticaan om een opvolger te kiezen. Allemaal behalve kardinaal Kastor Gallo. Hij brandt van ambitie om paus te worden. Daarom reist hij naar zijn geboorteland Malta, op zoek naar een eeuwenoud document uit de tijd van keizer Konstantijn, waarmee hij het college van kardinalen onder druk wil zetten. Andere speler is de tweelingbroer van Kastor, Pollux, een ridder van de Orde van Malta met een eigen agenda. Intussen is Cotton Malone in opdracht van het Britse MI6 op zoek naar de geheime correspondentie tussen Churchill en Mussolini. Ook dat spoor leidt naar Malta. Daar kruist Cotton Malone het pad van Luke Daniels, een ex Army Ranger met wie hij eerder samenwerkte. Verrassende plotwendingen en moord en doodslag volgen elkaar in hoog tempo op in deze thriller die tot ontknoping komt binnen de muren van het Vaticaan. Dit veertiende deel in een serie rond Cotton Malone zal vooral de liefhebber van actiethrillers met een historische ach…Lees verder

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website

Suggesties