Boek
Engels

The emperor's tomb

Steve Berry (auteur)

The emperor's tomb

In de reeks:
Genre:
Voormalig geheim agent Cotton Malone probeert een gevangen gehouden vriendin, die een oude Chinese lamp moet terugbrengen naar het land van herkomst om een jongetje te redden, te bevrijden.
Titel
The emperor's tomb
Auteur
Steve Berry 1955-
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Hodder and Stoughton, 2011
X, 436 p.
ISBN
9781444709360 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Voormalig spion Cotton Malone gaat op onderzoek uit als Cassiopeia Vitt, een oude vriendin van hem, gevangen wordt gehouden. Zij moet een oude Chinese lamp terugbrengen naar het land van herkomst om een klein jongetje te redden. Op zoek naar Vitt komt hij ook zijn oude baas tegen en dan wordt duidelijk dat het gaat om de inhoud van de lamp, namelijk olie. Er staan namelijk enorme oliebelangen op het spel. Malone en Vitt gaan illegaal de Chinese grens over op weg naar de graftombe van Qin Shi waarin zich nog een lamp moet bevinden. In de tombe komt het tot een confrontatie tussen twee potentiële heersers van China; er kan er uiteindelijk maar één winnen. Onderhoudende roman waarin de lezer wordt meegenomen in de eeuwenoude geschiedenis van een machtig land. Dit is het zesde deel in de serie over Cotton Malone van een auteur die inmiddels een aantal bestsellers op zijn naam heeft staan. Paperback met vrij kleine druk, ruime interlinie en ruime marges.

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website