Boek
Nederlands

Max Halters : stuntboek

Stefan Boonen (auteur), Melvin (illustrator)
+1
Max Halters : stuntboek
×
Max Halters : stuntboek Max Halters : stuntboek
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Stuntman Max Halters is al vanaf zijn vierde jaar stuntjongen. Hij geeft tips en trucs aan kinderen die ook stuntman of stuntvrouw willen worden. Met veel grappige, onzinnige weetjes, quiz en stripachtige tekeningen in vooral oranjebruin. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
Max Halters : stuntboek
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Melvin
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
[46] p. : ill. + vouwplaat
ISBN
9789462914872 (paperback)

Besprekingen

Elk kind droomt ervan om stuntman of -vrouw te worden. Max Halters wist het al op heel jonge leeftijd. Niet als stuntman, maar als stuntjongen. Vanaf zijn vierde verjaardag deed hij van alles al op zijn eigen manier. Toen hij 21 jaar was won hij zijn eerste Stunt-prijs. In dit boekje geeft hij, nu hij al enigszins op leeftijd is – toen hij 51 jaar was haalde hij het wereldrecord met Winkelkar, maar liefst 117 km/u – adviezen aan jonge kinderen die ook stuntman of -vrouw willen worden. Enkele stunts worden beschreven, waarbij op de linkerpagina wordt aangegeven hoe je het niet moet doen, en op de rechterpagina hoe ‘Max H. het zou doen’. De titel van stunt 11 is doorgestreept omdat hij niet geschikt is voor kinderen van 8 jaar en ouder. En tussendoor wordt informatie over Max zelf gegeven. De vlot geschreven, vaak hilarische tekst en aantrekkelijke, dynamische beelden in okergele en oranje tinten sluiten nauw op elkaar aan, versterken elkaar en bevatten veel humor. Hierdoor ontstaat ee…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia