Boek
Nederlands

Het sanatorium

Simon Beckett (auteur)
+1
Het sanatorium
×
Het sanatorium Het sanatorium

Het sanatorium

In de reeks:
Genre:
Forensisch expert David Hunter is voor het geweld van een moordenares uit Engeland gevlucht naar het Amerikaanse Knoxville bij zijn oude vriend en collega, maar dan wordt een moord gepleegd die de forensische wetenschap tart.
Titel
Het sanatorium
Auteur
Simon Beckett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Whispers of the dead
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2009
335 p.
ISBN
9789021801766 (paperback)

Besprekingen

Derde deel in de serie misdaadromans rond de forensisch antropoloog David Hunter. Hunter, nog aangeslagen van zijn vorige zaak, reist in dit verhaal af naar de Bodyfarm in Knoxville, Tennessee, een veldlaboratorium waar in de open lucht lijken in verschillende stadia van ontbinding bestudeerd worden. Hunter is er door zijn oude leraar Tom Lieberman, tevens directeur van de Bodyfarm, uitgenodigd om zijn kennis op te frissen. Als in de buurt een half vergaan lijk wordt gevonden, vraagt Tom David mee om te assisteren. Ze krijgen te maken met een zeer gruwelijke moord, al gauw gevolgd door nummer twee. David en Tom blijken een bijzonder macabere, forensisch goed onderlegde seriemoordenaar op het spoor te zijn. Goed geschreven en gecomponeerde, heel spannende forensische thriller met een mooie intrige, waarin ook de moordenaar zelf aan het woord komt. Plastische beschrijvingen van onsmakelijke forensische details worden niet geschuwd. ‘Alleen voor lezers met een sterke maag’, kopte VN’s De…Lees verder

Over Simon Beckett

Simon Beckett (Sheffield, 1960) is een Brits journalist en auteur.

Na het afronden van zijn studies ging Beckett lesgeven in Spanje en speelde hij in verschillende bandjes, vooraleer hij freelance-journalist werd. Hij schreef voor onder andere The Times, The Independent on Sunday, The Daily Telegraph en The Observer.

Beckett schreef in 2006 zijn eerste boek in de "David Hunter-reeks", getiteld The Chemistry of Death (in het Nederlands vertaald als De geur van Sterfelijkheid).

Bibliografie

  • 1994: Fine Lines
  • 1995: Animals
  • 1997: Where There's Smoke
  • 1998: Owning Jacob (Jacob is van mij, 2012)
  • 2014: Stone Bruises (Klem, 2014)

David Hunter-reeks: