Boek
Engels

The beekeeper's daughter

Santa Montefiore (auteur)
Een jonge vrouw, die erg beschermd is opgevoed, wordt verliefd op een rockzanger en besluit alle remmen los te gooien.
Extra onderwerp
Taalpunt
Titel
The beekeeper's daughter
Auteur
Santa Montefiore
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Simon & Schuster, 2014
389 p.
ISBN
9781471101007 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Grace (14) groeit na de dood van haar moeder op met haar vader, hoofdtuinman/imker van een Engelse markies. Haar grote liefde voor bijen brengt haar in 1932 in contact met Rufus, zoon van de markies, en ze worden verliefd. Hij geeft er niet aan toe, trouwt vijf jaar later met een aristocrate en in 1938 trouwt Grace met jeugdvriend Freddie, die in de Tweede Wereldoorlog dienst neemt. Dan ziet ze Rufus terug en ze hebben twee jaar een relatie. Na de oorlog is Freddie erg veranderd. Ze emigreren naar de Verenigde Staten en vestigen zich op Tekanasset Island. Daar beleeft dochter Trixie (19) in 1973 haar grote liefde met de Engelse zanger van een band die in Amerika op doorbreken staat. Ze weet niet dat Jasper Rufus' zoon is, evenmin wie Rufus was. Van de Engelse auteur (1970) verschenen diverse romans. In deze prettig leesbare, vrij romantische roman gebeurt veel in drie periodes: de jaren dertig t/m de Tweede Wereldoorlog, de tijd rond 1973, en begin jaren negentig, met een levendig tij…Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (2 februari 1970), is een Brits schrijfster. Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia