Boek
Nederlands

Grrrrr!

Rob Biddulph (auteur), Bette Westera (vertaler)
+1
Grrrrr!
×
Grrrrr! Grrrrr!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Door zijn indrukwekkende grom wint Freddie altijd de Beer van het Jaar-wedstrijd. Maar ineens duikt beer Boris op, die ook wil winnen. De volgende dag is Freddie zijn stem kwijt. Kan hij nog winnen? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Grrrrr!
Auteur
Rob Biddulph
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Grrrrr!
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789025762223 (hardback)

Besprekingen

Door zijn ongelofelijke grom wint Freddie altijd de ‘Beer van het Jaar wedstrijd’. Maar dit jaar duikt nieuwkomer Boris ineens op, en raakt Freddie zijn stem kwijt… Nagenoeg alle platen kennen dezelfde vrolijke kleuren. Het perspectief wisselt van frontaal tot vogelperspectief. Ook de lay-out is afwisselend, paginagrote tekeningen worden afgewisseld met twee of meer illustraties per pagina, als in een stripverhaal. De simpel getekende figuren lijken vrijwel plat en zijn vaak (in een rijtje) van voren afgebeeld. Ze kijken de lezer recht aan, wat een grappig effect teweegbrengt. De tekst is op rijm, kent een eenduidig ritme en heeft een expressieve toon waarin emoties als vreugde en schrik goed tot uiting komen. Origineel is dat het concept ‘geluid’ visueel gemaakt wordt, waardoor de grom van Freddie zichtbaar gestolen kan worden. Ook de climax van het verhaal is zeer creatief gevonden. Een prentenboek dat zowel door verhaallijn als grappige, vrolijke illustraties voor (glim)lachende le…Lees verder

GRRRRR!

Grizzlybeer Freddie doet ook dit jaar mee met de Beer-van-het-jaar-wedstrijd. Hij heeft die al elke keer gewonnen. Dat komt vast omdat hij zo’n geweldige GROM heeft. Daar traint Freddie het hele jaar voor. Maar dit jaar wordt anders. Dit jaar is er concurrentie van beer Boris, een nieuwe beer in het bos. Hij gromt ook prachtig krachtig. Helemaal erg wordt het voor Freddie als hij de dag van de wedstrijd wakker wordt zonder GROM. Wat nu gedaan?Een zeer mooi en vertederend verhaaltje over eerlijk zijn en vriendschap. Talenten kan je soms meten in een wedstrijd, maar er zijn ook talenten die meer verborgen zitten zoals ‘zorgzaam zijn’, ‘eerlijk zijn’, behulpzaam zijn’ ... Dit verhaal leert kinderen dat de sterkste zijn of de grootste of ... niet alles is. Belangrijker is dat je vrienden hebt waarop je kan rekenen en die elkaar waarderen om wie ze zijn en niet om wat ze zijn. 

De illustraties vind ik heel leuk. Het begint al aan de binnenzijde van de kaft …Lees verder