Boek
Nederlands

De duistere voorspelling

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
In het sterfelijke lichaam van de 16-jarige Lester moet de god Apollo het opnemen tegen de sadistische Romeinse keizer Commodus. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De duistere voorspelling
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dark prophecy
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2017
397 p.
ISBN
9789000351039 (paperback)

Besprekingen

Apollo (ik-figuur) zit gevangen in het sterfelijke lichaam van de pukkelige 16-jarige Lester. Zonder zijn goddelijke krachten moet hij een aantal moeilijke beproevingen doorstaan, wil hij ooit weer in de gratie van Zeus komen. Dit keer is zijn missie om het Orakel van Trophonius te herstellen, een bijna onmogelijke opgave die kan ontaarden in de dood of waanzin. De sadistische Romeinse keizer Commodus werkt hem tegen en blijkt een gevaarlijke tegenstander, voor wie mensenlevens niets waard zijn. Tweede deel van de serie 'De beproevingen van Apollo'*, waarin Apollo/Lester op luchtige en humoristische - soms sarcastische - toon vertelt over zijn avonturen, beperkingen en zijn kijk op vrienden en vijanden. Hij werkt samen met oude bekenden van kamp Halfbloed, mythologische figuren, twee (nu sterfelijke) godinnen en bevrijde gevangenen, wat hem voor het eerst het gevoel van een familie geeft en zijn empathisch vermogen bevordert. Het verhaal zit vol actie en spannende momenten. Saillant z…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde af aan de Universiteit van Texas in Austin. Vijftien jaar lang gaf hij les …Lees verder op Wikipedia

Suggesties