Boek
Frans

Le second souffle ; Diable gardien

Le second souffle ; Diable gardien

In de reeks:
Genre:
Het grotendeels autobiografische verhaal van een na een ongeluk verlamde rijke Fransman en zijn uit de Parijse banlieues afkomstige helper.
Bevat
Titel
Le second souffle ; Diable gardien
Auteur
Philippe Pozzo Di Borgo
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Bayard, 2012
257 p.
Aantekening
Verfilmd als Intouchables
ISBN
9782253167464 (paperback)

Besprekingen

Het grotendeels autobiografische verhaal van een na een ongeluk verlamde rijke Fransman en zijn uit de Parijse banlieues afkomstige helper. Het boek uit 2001 was de inspiratiebron voor de film 'Intouchables', kassucces in 2012 in menig bioscoop. Op het omslag staan de hoofdrolspelers uit de film. Philippe Pozzo di Borgo (1951) is een rijke aristocraat, zijn familie beheert al generaties lang het champagnemerk Pommery. Het geluk lacht hem toe als hij met Béatrice trouwt. Na vier miskramen en een doodgeboren baby, besluit het echtpaar twee kinderen te adopteren in Bogota. Het noodlot slaat wederom toe als blijkt dat Béatrice kanker heeft. Gepassioneerd beoefenaar van parasailing ziet Philippe deze sport als uitlaatklep, tot hij in 1993 na een fatale val tot zijn nek toe verlamd raakt. Drie jaar later overlijdt Béatrice. Het boek begint in 1998, verhaalt deels over Corsica, waar de familie oorspronkelijk vandaan kwam, vertelt deels over zijn leven met Beatrice, maar beschrijft met name z…Lees verder

Over Philippe Pozzo Di Borgo

Philippe Pozzo di Borgo (14 februari 1951) is een telg van de Corsicaanse familie Pozzo di Borgo. Hij maakte fortuin als hoofd van het champagnehuis Pommery. In 1993 raakte Pozzo Di Borgo verlamd na een parapente-ongeluk. Hij schreef daarna het boek Le Second Souffle over zijn tijd met zijn hulp Abdel Sellou, dat later verfilmd werd onder de titel Intouchables.