Boek
Nederlands

Jij moet stelen !

Peter Vervloed (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Martijn en Ilse moeten van Geert uit groep 8 geld stelen. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een flink pak slaag. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
Jij moet stelen ! / Vervloed, Peter ; tek. van Van Look, Hugo
Auteur
Peter Vervloed
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1995
73 p. : ill.
ISBN
90-276-3393-2

Besprekingen

Om zijn goklusten te kunnen bevredigen dwingt Geert uit groep 8 Martijn en Ilse uit groep 4 om geld voor hem te stelen. Bang als zij zijn, durven zij niets tegen anderen te zeggen. Pas als ze ontdekken waar Geert bang voor is, zien zij hun kans schoon om aan de afpersing te ontkomen. Vlot verteld verhaal voor jonge kinderen uit groep 3 en 4 die snel vorderen met lezen. Het verhaal wordt dan ook verteld vanuit het standpunt van de leerlingen van groep 4 zodat de herkenning groot zal zijn. Door de spanning en de leuke plot zullen zij geboeid blijven. Het taalgebruik is niet al te moeilijk, de hoofdstukken niet te lang. Het boekje ziet er verzorgd uit met paginagrote gewassen pentekeningen.

Over Peter Vervloed

Peter Vervloed (Schoonhoven, 3 mei 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijver en leerkracht.

Biografie

Jeugd en opleiding

Peter Vervloed werd geboren aan de Schapenstraat te Schoonhoven. Na de middelbare school bezocht hij de pabo, waar hij een opleiding volgde tot leerkracht. Hierna studeerde hij nog enkele jaren muziek en MO-Nederlands.

Loopbaan

Vervloed signeerde in 1986 zijn eerste boek De kris danst. Omdat zijn schoonvader van Indonesische afkomst was, wist hij veel over dit land te vertellen en begon hij hier ook boeken over te schrijven. Vervloed is tevens werkzaam als parttime-leraar op een basisschool en geeft regelmatig lezingen in bibliotheken. In 2002 ontving hij in de openbare bibliotheek van Haarlem de "Makkelijk Lezen Trofee". Hij werkt veel samen met illustratoren als Roelof van der Schans, Peter Fitz Verploegh, Ja…Lees verder op Wikipedia

Suggesties