Dvd
Nederlands

Piet Piraat en het Schotse Spook

Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur), Dirk Bosschaert (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Berend Brokkenpap te horen krijgt dat hij een kasteel in Schotland heeft gee͏̈rfd, zetten Piet Piraat en zijn scheepsmaten koers naar Schotland. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zeerovers, Spoken
Titel
Piet Piraat en het Schotse Spook
Acteur
Peter Van de Velde Anke Helsen 1955- Dirk Bosschaert Dirk Van Vooren Dirk Lavryssen Ingrid Jansen
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233121985

Besprekingen

Griezelspecial met Piet Piraat, de van televisie en theater bekende Studio 100-creatie. Hoofdpersonen in de minifilm (30 minuten) zijn de bekende figuren Piet Piraat (Peter van de Veld) en zijn scheepsmaten de kok Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert), de forse stuurvrouw Stien Struis (Anke Helsen) en matroos Steven Stil (Dirk Van Vooren). Berend krijgt via de postduif een brief waarin staat dat hij een echt Schots kasteel geërfd heeft. Dus zet de Scheve schuit koers naar Schotland waar de scheepsmaten hun intrek nemen in het kasteel. Maar zij zijn niet de enige bewoners en het blijkt er ook nog te spoken. Behalve de minifilm bevat de dvd nog tien griezelverhalen. Piet Piraat vertelt vanuit zijn grot tien spannende verhalen. Leuk voor de vele jonge fans vanaf ca. 4 jaar.

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties