Dvd
Nederlands

Piet Piraat : duo deal

Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur), Dirk Bosschaert (acteur)
Liedjes en avonturen van Piet Piraat en zijn scheepsmaten, de kok Berend Brokkenpap, de forse stuurvrouw Stien Struis en matroos Steven Stil. Daarnaast filmnieuws en videoclips. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Piet Piraat : duo deal
Acteur
Peter Van de Velde Anke Helsen 1955- Dirk Bosschaert Dirk Van Vooren
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2014
1 dvd-video + bonus-cd
Speelduur
Dvd ca. 75 min., cd ca. 65 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233183266

Besprekingen

Pakket met een dvd en een cd met liedjes, verhaaltjes en filmnieuws over Piet Piraat. De Vlaamse kindertelevisieserie 'Piet Piraat' wordt vanaf 2001 gemaakt door productiemaatschappij Studio 100. Piet Piraat (Peter Van de Velde) is kapitein van een piratenschip, waar hij samen met zijn scheepsmaten de kok Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert), de forse stuurvrouw Stien Struis (Anke Helsen) en matroos Steven Stil (Dirk Van Vooren) allerlei avonturen beleeft. Op het schip zelf is alles aanwezig om een voor kinderen 'herkenbare' leefwereld op te zetten. De dvd bevat twaalf videoclips van liedjes afkomstig uit verschillende musicals, zoals 'Wij zijn zeepiraten', 'Hoog en laag' en 'Halloween' en zes verhaaltjes waaronder voorleesverhaaltjes, informatieve verhalen over vissen en gespeelde verhalen. Verder de making of van de film 'Het vliegende schip' en drie filmjournaals van 'Piet Piraat en het zwaard van zilvertand'. De cd bevat vijftien liedjes waaronder 'Wij gaan duiken', 'Storm op zee' …Lees verder

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties