Dvd
Nederlands

De avonturen van Piet Piraat. 2

Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur), Dirk Bosschaert (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Veertig avonturen van Piet Piraat, Steven Stil, Berend Brokkepap en Stien Struis op het piratenschip de Scheve Schuit. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
De avonturen van Piet Piraat. 2
Acteur
Peter Van de Velde Anke Helsen 1955- Dirk Bosschaert Dirk Van Vooren
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2013
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 200 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233173717

Besprekingen

De televisieserie Piet Piraat wordt sinds 2001 gemaakt door de Vlaamse Studio 100. Piet Piraat (Peter Van de Velde) is kapitein van het piratenschip 'De scheve schuit', waar hij samen met zijn scheepsmaten de kok Berend Brokkenpap, de forse stuurvrouw Stien Struis en matroos Steven Stil allerlei avonturen beleeft. In de programma's gaat het vooral over de dagelijkse belevenissen van de piraten. Tijdens hun reis houden ze zich immers bezig met huis-, tuin- en keukentoestanden. Op het schip zelf is alles aanwezig om een voor kinderen 'herkenbare' leefwereld op te zetten. Elke aflevering duurt ca. vijf minuten en vormt een afgerond verhaal. Deze dubbel-dvd bevat een compilatie van veertig eerder verschenen verhaaltjes. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties