Boek
Nederlands

Sem op het potje

Pauline Oud (auteur)

Sem op het potje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Peuter Sem vraagt aan poes, eend, muis en big of ze op het potje willen; tenslotte doet Sem een plasje in het potje. Hardkartonnen vierkant prentenboekje met kleurige tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Sem op het potje
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[22] p. : ill.
ISBN
9789044832204 (hardback)

Besprekingen

In dit kleine vierkante, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken laat Sem een potje zien aan een heleboel dieren. ‘Wil jij op het potje?’ is zijn terugkerende vraag. Maar elke keer als de bladzijde wordt omgeslagen, blijkt waar het dier in kwestie liever zijn plasje doet. Sem weet echt niet meer voor wie het potje bedoeld is, maar Poes heeft een goed idee. Een humoristisch boekje over zindelijk worden, dat en passant informatie geeft over diereneigenschappen. De eenvoudige, dik zwart omlijnde prenten in zachte, vriendelijke kleuren, de herhalingen en het optreden van dieren maken dit boekje erg geschikt voor jonge peuters. Lees- en plasplezier gegarandeerd. Vanaf ca. 2 jaar.

Sem op het potje

Sem heeft een potje en vraagt aan poes, eend, hond, muis en big of ze op het potje willen, maar ze hebben allemaal hun eigen plekje om een plas te doen. Wanneer niemand op zijn potje wil, doet Sem tenslotte zelf een plasje in het potje. ‘Sem op het potje’ past in een reeks boekjes voor baby’s en peuters met leeftijdsgenootje Sem in de hoofdrol. Elk boekje zit verpakt in een aantrekkelijk cadeautasje. Dit hardkartonnen vierkante prentenboekje met afgeronde hoeken heeft bladzijden van zeer stevig, dik karton. De kleurrijke, eenvoudige tekeningen zijn vrolijk en stellen Sem voor die telkens aan een ander dier vraagt op het potje te gaan en vervolgens het plassende dier. Of dit nu een peuter zal stimuleren op het potje te gaan is maar zeer de vraag; hij volgt misschien liever het voorbeeld van zijn lievelingsdier.

Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties