Dvd
Engels

Billions. Seizoen 2

Paul Giamatti (acteur), Damian Lewis (acteur)
In New York gebruiken openbaar aanklager Chuck Rhoades en hedgefondseigenaar Bobby 'Axe' Axelrod hun macht en netwerken om de strijd met elkaar aan te gaan.
Titel
Billions. Seizoen 2
Acteur
Paul Giamatti Damian Lewis
Taal
Engels
Uitgever
CBS DVD, © 2018
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 9 uur en 3 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083146450

Besprekingen

Seizoen 2 (2017) van een serie van betaaltelevisiezender Showtime met Paul Giamatti (Straight outta Compton; Win win) en Damian Lewis (Our kind of traitor; Homeland). Het verhaal is losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen. Bobby 'Axe' Axelrod heeft zich vanuit het niets opgewerkt tot eigenaar van een hedgefonds waarin miljarden omgaan. Zijn tegenstander is Chuck Rhoades, een van de openbare aanklagers van New York, die hem verdenkt van oneerlijke praktijken. Een van de complicerende factoren is dat de vrouw van Rhoades (Maggie Siff) werkt als adviseur voor Axelrod. Mark Moorman (Volkskrant 29-3-'17) schrijft: '(...) De contrasten tussen beide werelden worden klassiek genoeg aangezet (...), maar de schrijvers hebben genoeg nuances ingebouwd. (...) Een van de schrijvers van de serie is journalist Andrew Ross Sorkin, die met Too Big to Fail het definitieve boek over de laatste financiële crisis schreef. Hij weet waarover hij het heeft en de zakelijke kwesties die langskomen blijven helde…Lees verder

Over Paul Giamatti

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eugene Wei from New York, USA

Paul Edward Valentine Giamatti (New Haven, 6 juni 1967) is een Amerikaans acteur, in 2005 genomineerd voor een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol.

Giamatti's carrière begon in de jaren 90. Hij speelde voornamelijk bijrolletjes. Na de eeuwwisseling is Giamatti ook steeds vaker te zien in de hoofdrol. Zijn bekendste rollen zijn die van Harvey Pekar in American Splendor, Miles Raymond in Sideways, Joe Gould in Cinderella Man en Chuck Rhoades in Billions.

Giamatti is de jongere broer van acteur Marcus.

Filmografie

  • She'll Take Romance (1990) (tv)... Heckler #2
  • Past Midnight (1992)... Larry Canipe
  • Singles (1992)... Kissing Man
  • NYPD Blue (1994)... Man In Sleeping Bag (episode "You Bet Your Life")
  • Mighty Aphrodite (1995)... Extras Guild Researcher
  • New York News (1995)... Dr. Wargner (episode "Past Imper…Lees verder op Wikipedia