Boek
Nederlands

De heerlijkheid van Julia

Titel
De heerlijkheid van Julia
Auteur
Oscar Van den Boogaard
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 1995
285 p.
ISBN
90-214-5327-4

Besprekingen

De roman speelt in België; Julia is de hoofdpersoon. We krijgen inzicht in haar geschiedenis, haar motieven, haar verlangens. Belangrijk zijn de relaties die ze met mannen heeft. Terwijl ze getrouwd is met Maurice, krijgt ze een verhouding met de veel oudere Omer. Na enige tijd stopt hij de relatie. Gelukkig kan ze werk vinden, maar ze blijft zich onbemind voelen. In Brazilië heeft ze een kortstondige affaire met Marcello. Daarna nog eenmaal met Omer. Het nawoord spreekt voor zich: 'Medusa bleef jarenlang opgesloten in de kelder van de heerlijkheid van Julia. Tussen weckpotten en lege dozen. Niemand wond haar meer op. Het lot van deze ijselijke Gorgoon was werkelijk tragisch. Haar uurwerk stokte voordat het ooit tot een schitterende explosie had kunnen komen'. Een aardig, soms wat verwarrend verhaal, een boek voor wie van romantiek houdt. Paperback; kleine druk.

Over Oscar Van den Boogaard

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Marcel Lennartz

Oscar van den Boogaard (Harderwijk, 30 mei 1964) is een Nederlandse schrijver.

Leven en werk

Van den Boogaard groeide op in Suriname en in Nederland. Hij werkte korte tijd op een advocatenkantoor alvorens zich fulltime aan het schrijven te wijden.

Onder zijn eigen naam publiceerde hij romans bij Querido, De Arbeiderspers, De Prom en De Bezige Bij. Onder het pseudoniem Emmanuel Lipp schreef hij, samen met zijn partner Steven Van Watermeulen, de roman Chinchilla Song. Met Van Watermeulen schreef hij tevens de roman Zeeduivel voor Amalia, onder het pseudoniem Pearl Sweetlife. Deze beide romans werden bij De Geus gepubliceerd.

Reeds vele jaren verschijnt er elke vrijdag een column van zijn hand in de Vlaamse krant De Standaard. Voorheen publiceerde hij deze column op maandag, onder de titel De man op maandag.

Van den Boogaard was van 2011 tot 2016 artistiek directeur van het Hoger …Lees verder op Wikipedia