Boek
Nederlands

Ik ben geen boek, ik ben een hond

Milja Praagman (auteur)
+1
Ik ben geen boek, ik ben een hond
×
Ik ben geen boek, ik ben een hond Ik ben geen boek, ik ben een hond

Ik ben geen boek, ik ben een hond

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De kip zegt: haal die letters van mijn vacht, ze kriebelen. Ik ben een hond! Boeken kunnen niet blaffen , een hond wel. Kijk maar onder het flapje! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Honden
Extra onderwerp
Dierenverhalen, prentenboeken
Titel
Ik ben geen boek, ik ben een hond / tekst en illustraties Milja Praagman
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[14] p. : ill.
ISBN
9789462911154 (hardback)

Besprekingen

Klein vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken waarin de lezers rechtstreeks worden aangesproken door een bruine hond met lange oren en een zwaaistaart. ‘Ik ben geen boek, ik ben een hond’, zegt hij en nodigt de lezer uit met hem te spelen. Zijn staart is een flapje dat kan zwaaien en hij vraagt om de kriebelende letters van zijn buik te halen. Met nog twee flapjes komt het beestje steeds meer tot leven. De hond staat steeds afgebeeld tegen een geel-groene achtergrond en verder zijn de pagina’s heel rustig. De hond en de 'peuterlezer' staan centraal in dit boekje dat speelt met fantasie en werkelijkheid. In dezelfde opzet verscheen ook 'Ik ben geen boek ik ben een kip'*. Milja Praagman is bekend van o.a. Prentenboek van het Jaar 2013: 'Nog 100 nachtjes slapen'. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia