Boek
Nederlands

Kil

+1
Kil
×
Kil Kil
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Wat is er met haar gebeurd? De politie staat voor een raadsel. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
THR
Titel
Kil
Auteur
Mel Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, 2016
79 p.
ISBN
9789026138294 (hardback)

Besprekingen

Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. De politie staat voor een raadsel en forensisch onderzoek moet beter zicht geven op de doodsoorzaak. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het meisje vastgebonden is geweest en onderkoeld. En dat haar nieren weg zijn… Spannend, vlot leesbaar verhaal vanuit een wisselend vertelperspectief: vanuit Tirza, het meisje dat gevonden is, en vanuit de politie die onderzoek doet. Op deze manier wordt beetje bij beetje voor de lezer duidelijk wat er precies gebeurd is. Tot het eind toe blijft onduidelijk wat de motieven zijn van degene die Tirza dit heeft aangedaan. Voor de lezer is aan het eind van het verhaal helder dat het positief afloopt, maar de rest blijft gissen. Zeer toegankelijke uitgave, ook voor lezers die niet van dikke boeken houden, want het boekje is veel dunner dan de andere boeken van deze auteur. Aantrekkelijk foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1997. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

In 2019 verscheen de film Vals die gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Ze won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Wallis de Vries is moeder van drie kinderen.

Bibliografie

  • 2005: Uitgespeeld
  • 2006: Verblind
  • 2007: Buiten zinnen
  • 2008: Fout
  • 2009: Waanzin
  • 2010: Vals – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2012
  • 2011: Verstrikt
  • 2012: Klem – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2014
  • 2013: …Lees verder op Wikipedia