Boek
Nederlands

Mooi niks!

Ook verschenen als Bl(gr)ote vakantie

Marjon Hoffman (auteur), Annet Schaap (illustrator)

Mooi niks!

Ook verschenen als Bl(gr)ote vakantie

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lex hoort dat hij met zijn familie op vakantie gaat naar een nudistencamping. Dat vindt hij helemaal niet leuk. Voor geen goud zal hij daar in zijn blootje gaan rondlopen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Kamperen, Vakantie
Leesniveau
AVI 8
Titel
Mooi niks!
Ook verschenen als
Bl(gr)ote vakantie
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2006
87 p. : ill.
ISBN
9789025849191

Besprekingen

In Mooi niks! moeten de broers Lex en Morris met hun moeder en stiefvader mee op vakantie naar een nudistencamping in Frankrijk. Hoewel hun moeder erg haar best heeft gedaan om een mooie camping uit te zoeken, vinden de broers er helemaal niks aan. Ze besluiten dan ook zich te vermommen met een grote zonnebril en muts. Wanneer Lidia, Peer en de kleine Sam ? met enkel een schoudertas om! ? naar het zwembad vertrekken, gaan Lex en Morris op onderzoek uit. Ze ontdekken een weg door het bos die uitkomt op het gewone strand. Daar ontmoeten ze Sanne en Fleur, twee meisjes op wie de broers onmiddellijk verliefd worden. Ze maken de meisjes wijs dat ze op dezelfde camping zitten en verzinnen zelfs een campingplaats, waar later een bejaard Zwitsers koppel blijkt te wonen. Ze moeten steeds meer moeite doen om niet door de mand te vallen. Het boek eindigt heel verrassend, want wat blijkt: Sanne en Fleur weten dat Lex en Morris op de nudistencamping verblijven.
Mooi niks! wordt v…Lees verder
Deel uit de nieuwe serie met vakantieverhalen waaraan ook een fotowedstrijd is verbonden: 'De rode rugzak'*. Lex is helemaal van slag wanneer zijn moeder haar oog heeft laten vallen op een nudistencamping als vakantiebestemming. Met zijn broer Morris probeert hij de vakantie nog een beetje aangenaam te maken en dat lukt uiteindelijk dankzij twee meisjes van de naastgelegen camping. Hierdoor raken de broers verstrikt in een web van leugens. Ze schamen zich namelijk dat ze op een nudistencamping staan. Humoristisch en zeer herkenbaar verhaal (AVI 8) waarin de gevoelens van de twee jongens zeer geloofwaardig worden beschreven. De eenvoudige schrijfstijl en soepele dialogen maken dat het boek gemakkelijk en met vaart leest. De grappige pentekeningen in grijstinten zijn wisselend van formaat en passen bij de humoristische sfeer van het verhaal. Het boek bestaat uit twintig korte hoofdstukken. Achterin staat een extra hoofdstuk met de beste anti-bloot-tips. Op de komische omslagillustratie …Lees verder

Mooi niks!

Dit boek behoort tot de reeks 'De rode rugzak' met boeken die allemaal over vakantie gaan. Elk jaar mag iemand van het gezin de vakantiebestemming bepalen. Dit jaar is het de beurt aan de moeder van Lex en Morris. De jongens zijn dolgelukkig want ze heeft een camping in Zuid-Frankrijk uitgekozen, waar ze allerlei watersporten kunnen beoefenen. Totdat blijkt dat moeder wel een heel speciale camping heeft gekozen: iedereen loopt daar gewoon in zijn blootje. Lex en Morris schamen zich rot en durven hun vriendjes niets te vertellen. Lex en Morris zien heel dat blote gedoe niet zitten. Stel je voor: op een mountainbike fietsen waar al honderden blote billen op het zadel hebben gezeten!? Nooit! Ze weigeren hun broeken uit te trekken. Terwijl Lidia en Peer (hun mama en stiefpapa) en hun stiefbroertje Sam in hun blootje badmintonnen, vinden Lex en Morris de weg naar de gewone wereld. Op dat strand leren ze Fleur en Sanne kennen, twee heel leuke meisjes. Lex en Morris doen alsof ze op de norma…Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties