Boek
Nederlands

Ebbie zonder speen

Marjet Huiberts (auteur), Milja Praagman (illustrator)
+1
Ebbie zonder speen
×
Ebbie zonder speen Ebbie zonder speen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Aapje Ebbie is al groot. Nu heeft hij zijn speen niet meer nodig. Misschien kan hij een kleine baby er blij mee maken? Ebbie maakt een mooi pakje van de speen. En dan is er een verrassing voor Ebbie. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Fopspenen
Extra onderwerp
prentenboeken, dagelijks leven
Titel
Ebbie zonder speen
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2020
[24] p. : ill.
ISBN
9789025772185 (hardback)

Besprekingen

Niemand kan aapje Ebbie verstaan, als hij praat met zijn speen in zijn mond. Bovendien is hij al groot, en heeft hij dat ding niet meer nodig. Weggooien wil hij niet, maar Ebbie geeft zijn speen graag aan een baby. In ruil voor zijn lieve cadeau, krijgt Ebbie zelf óók een mooi cadeautje. De kleurrijke illustraties met grote kleurvlakken van Praagman staan tegen een witte achtergrond, wat een mooi contrast oplevert. Het blauwe aapje Ebbie ziet er aandoenlijk en herkenbaar uit, met een speen die eigenlijk te klein is voor zo’n grote vent. Op elke dubbele pagina staan enkele korte regels tekst, waarin de lezers en passant nieuwe woordjes kunnen leren. Marjet Huiberts en Milja Praagman maakten samen een aandoenlijk kartonboek over afscheid nemen van de speen. Uitgangspunt is dat grote kindjes geen speen meer nodig hebben, en dat ze een ander kindje er blij mee maken. Door deze opzet is het boek zeer bruikbaar voor ouders die hun kinderen willen helpen op relaxte wijze afscheid te nemen va…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia