Boek
Nederlands

1,2,3 naar school

Marianne Dubuc (auteur)
+1
1,2,3 naar school
×
1,2,3 naar school 1,2,3 naar school

1,2,3 naar school

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kabouter Pom wil net als zijn dierenvriendjes graag naar school, maar hij moet nog een jaar wachten. Hij besluit om alvast op bezoek te gaan bij alle scholen. Zo leert hij tellen bij de konijnen, ontdekt hij dat de kikkerschool vol artiesten zit en de vossen de hele dag sporten. Groot prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
1,2,3 naar school / tekst en illustraties Marianne Dubuc
Auteur
Marianne Dubuc
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
1, 2, 3 à l'école
Uitgever
Mechelen: Baeckens, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789059249837 (hardback)

Besprekingen

Kabouter Pom wil net als zijn dierenvriendjes ook graag naar school, maar hij moet nog een jaartje wachten. Hij gaat op ontdekkingstocht om verschillende scholen al een beetje te leren kennen. Bij de muizen ziet hij de start van een schooldag, bij de konijnen leert hij tellen en de kikkerschool zit vol artiesten. De vossen sporten de hele dag, bij de beren is het middagpauze en bij de luiaards doet hij een dutje. Met de eekhoorns leert hij over de natuur, bij de wolven ontdekt hij boeken, bij de schildpadden dat er taakjes zijn op school en bij de egels ziet hij iedereen naar huis gaan. Dat wil Pom ook, hij heeft er nu al zin in! In dit groot formaat prentenboek is op elke pagina in de kleurenillustraties heel veel te zien, te speuren en te ontdekken. De vele wat ouderwets aandoende, maar liefdevolle tekeningen laten alle dieren aan het (school)werk zien, daarbij vertelt een enkele zin of gedachte in een kleine letter het verhaal. Al kijkend en lezend zullen jonge kinderen de bedoelin…Lees verder

Over Marianne Dubuc

Marianne Dubuc (Montreal, 1980) is een Canadese schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Ze is afgestudeerd als grafisch ontwerpster aan de Université du Québec à Montréal.

Werk

  • Boven op de berg. Vertaald uit het Frans door Jacques Dohmen. (Querido 2019) ISBN 9789021414782
  • Op vakantie met de familie Muis (Querido, 2017)
  • Een boot voor de dieren (Querido, 2016)
  • Hoera, er is post! (Querido, 2015)
  • De leeuw en het vogeltje (Querido, 2014)
  • Dansen op een web (Abimo, 2014)
  • Het grote beestenverkleedfeest (Querido, 2011)
  • Ik zie ik zie... (Querido, 2010)

Externe links

  • Website Marianne Dubuc