De twee criminelen Klaas en Nico raken na een geslaagde kraak hun buit kwijt als hun handlangster Birgit met de vluchtauto crasht. Frits en Franky vinden een tas vol met geld in de kofferbak. Zij besluiten het geld te houden en royaal uit te geven.
Titel
Frits & Franky / scenario en regie Marc Punt
Regisseur
Marc Punt
Componist
Bert Embrechts
Acteur
Peter Van den Begin Sven De Ridder
Taal
Nederlands
Parallele titel
Frits en Franky
Uitgever
Lime-Lights Pictures, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
94 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412012168152

Besprekingen

Vlaamse komedie uit 2013 van regisseur en scenarist Mark Punt, met Georgina Verbaan, Jack Wouterse, Eva Laurenssen, Axel Daeseleire e.a. Vervolg op het succesvolle Frits & Freddy* waarvan Mark Punt ook het scenario schreef maar dat werd geregisseerd door Guy Goossens met andere acteurs. De twee criminelen Klaas en Nico raken na een geslaagde kraak hun buit kwijt als hun handlangster Birgit met de vluchtauto crasht. Frits en Franky vinden een tas vol met geld in de kofferbak. Zij besluiten het geld te houden en royaal uit te geven. Maar dan wordt Franky hopeloos verliefd waardoor hij niet altijd helder nadenkt over zijn handelen. Kijkers op diverse weblogs zijn overwegend negatief. Sommigen noemen het hilarische slapstick met leuke taalgrappen, anderen vinden het onbegrijpelijk dat er nu zoveel Nederlandse acteurs meespelen (men vermoedt om Nederlands publiek te trekken) en vallen over zaken als geijkte Belgen- en Nederlandersmoppen en platvloersheid.

Over Marc Punt

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Marc Punt (Antwerpen, 21 juni 1962) is een Vlaams filmproducent, televisieproducent, filmregisseur, televisieregisseur en scenarioschrijver.

Loopbaan

In 1986 richtte Marc Punt samen met Jan Verheyen in Antwerpen het distributiehuis Independent Films Distribution op. De distributie van onder meer Basic Instinct, Terminator 2: Judgment Day en Four Weddings and a Funeral zetten hen als onafhankelijke distributeurs in België stevig op de kaart. Het bedrijf profileert zich ook als producent van Belgische films (Boys, Blueberry Hill, Ad Fundum) en televisieseries (Diamant, Dennis, Matroesjka's en Fair Trade) . In 1995 besloten de twee tot een fusie van Independent Films met PolyGram, wat hun financiële capaciteit verhoogde en een internationale markt opende. Toen PolyGram in 1999 door Universal werd overgenomen, trok Jan Verheyen zich in juli 1999 uit het bedrijf ter…Lees verder op Wikipedia