Boek
Nederlands

Als ik er niet meer ben : goed omgaan met de laatste fase van het leven

Manu Keirse (auteur)
+1
Als ik er niet meer ben : goed omgaan met de laatste fase van het leven
×
Als ik er niet meer ben : goed omgaan met de laatste fase van het leven Als ik er niet meer ben : goed omgaan met de laatste fase van het leven

Als ik er niet meer ben : goed omgaan met de laatste fase van het leven

Adviezen voor een goede voorbereiding van de laatste levensfase en allerlei zaken waar je dan aandacht aan wil of moet besteden.
Titel
Als ik er niet meer ben : goed omgaan met de laatste fase van het leven
Auteur
Manu Keirse
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
138 p. : ill.
ISBN
9789401424066 (paperback)

Besprekingen

Opnieuw een boek over wat je kunt doen om de laatste levensfase goed voor te bereiden en in te vullen. De auteur, klinisch psycholoog in België, zegt in het nawoord dat dit boek is bedoeld als gids voor iedereen die tot zijn recht wil komen in de zorg en een goede herinnering wil laten nalaten. Ook is het bedoeld als hulp voor hulpverleners, gericht op de zorg voor kwaliteit van leven in de laatste fase. Hij geeft in duidelijke taal aanwijzingen voor gesprekken, voor wilsverklaringen, voor het omgaan met ondraaglijke pijn, voor erven, maar bijvoorbeeld ook voor hoe je gegevens kunt achterlaten in verband met de zorg voor een (gehandicapt) kind. Bevat een kleine literatuurlijst, vooral met andere boeken van de schrijver, en een voorbeeld van een wilsverklaring. Een mooi uitgegeven boekje.

Over Manu Keirse

Emmanue͏̈l Antoine Gerard Cornelius (Manu) Keirse (5 februari 1946) is een Vlaams klinisch psycholoog en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen. Hij werkte op het kabinet van het minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu, was directeur van de Patiëntenbegeleiding van de Universitaire Ziekenhuizen KU Leuven en als directeur-bestuurder van het Regionaal Ziekenhuis te Leuven te Leuven, en geeft les aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Benelux-universiteit te Eindhoven. Door zijn doctoraat-studie werd hij expert in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg. Sinds 2012 is hij gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond.

Bibliografie

  • Helpen bij verlies en verdriet. Een gids voor het gezin en de hulpverlener, Lannoo, 1995
  • Omgaan met ziekte. Een gids voor de patiënt, het gezin en de zorgverlener, Lannoo, 2004
  • Rouw ke…Lees verder op Wikipedia