Boek
Nederlands

Boerderijdieren

Mack (auteur)
+1
Boerderijdieren
×
Boerderijdieren Boerderijdieren

Boerderijdieren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De hond helpt op de boerderij, het paard staat in de stal en de kleine eendjes zoeken stukjes brood in het gras. Hardkartonnen prentenboekje met gestileerde tekeningen en foto's in kleur. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren, Boerderijen
Titel
Boerderijdieren / tekst & ill. Mack
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[14] p. : ill.
ISBN
9789044809169

Besprekingen

De hond helpt op de boerderij, het paard staat in de stal en de kleine eendjes zoeken stukjes brood in het gras. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over acht boerderijdieren. Elke dubbele pagina laat een dier zien, zowel op een foto als in een sterk gestileerde tekening. De achtergrond bestaat uit grote kleurvlakken in heldere kleuren die meestal als onderdeel van de tekening dienen (het gele vlak waarop het getekende varkentje staat, verwijst naar het hooi van de foto). De combinatie van tekening en foto zorgt niet alleen voor een speels en vrolijk uiterlijk, maar is ook functioneel. Voor een peuter is het leerzaam om de foto en de tekening te vergelijken en zo bekend te raken met verschillende soorten beeld. De tekst staat in een rustige, duidelijke letter met schreef in een van de kleurvlakken en laat alle aandacht uitgaan naar het beeld. De lezer wordt nog meer bij het beeld betrokken door de vragen (‘Wat doen deze lammetjes nu?’) en de oproepen (‘Kijk…Lees verder

Boerderijdieren

Een kartonboekje in een handig formaat over de boerderijdieren. Op de linkerpagina staat meestal een tekening, met een tekstje eronder als commentaar op wat je ziet en op de rechterpagina een foto van het dier zoals we het kunnen bekijken in zijn natuurlijke omgeving op de boerderij. De achtergronden vertonen felle kleurtjes, wat aantrekkelijk is voor peuters. De tekst is in een aangename verteltoon gesteld. De combinatie foto-tekening werkt prima!

Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.