Boek
Nederlands

Wat als de olie op is? : het ultieme boek voor wie energie nodig heeft en ze niet kan missen : de harde feiten, de ...

Wat als de olie op is? : het ultieme boek voor wie energie nodig heeft en ze niet kan missen : de harde feiten, de ...

Wat als de aardolie op is, binnen 40 à 50 jaar?
Hoe gaan we ons dan verwarmen, hoe gaan onze auto?s rijden,  hoe gaan onze vliegtuigen vliegen, welke energievorm gaat ons leven redden?
Kan kernenergie ooit veilig zijn? En is elke vorm van alternatieve energie groen en lonend?
De vraag 'wat als de olie op is?' is, in deze tijden van klimaatverandering en een mogelijke kernuitstap, ac
Titel
Wat als de olie op is? : het ultieme boek voor wie energie nodig heeft en ze niet kan missen : de harde feiten, de mythes doorprikt
Auteur
Lieven Scheire Filip Van den Abeele
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2009
222 p. : ill.
ISBN
9789089310859

Over Lieven Scheire

Lieven Scheire (Wachtebeke, 3 mei 1981) is een Vlaamse comedy- en televisiemaker, vooral bekend als lid van de groep Neveneffecten.

Biografie

Studies

Scheire groeide op in het Oost-Vlaamse Wachtebeke en zat op school op het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren. In april 1999 won hij de Oost-Vlaamse provinciale finale van de vierde Geo-olympiade en in de Vlaamse finale werd hij vierde. In het schooljaar '99-'00 verbleef hij in Reykjavik, IJsland in het kader van een uitwisselingsjaar met de organisatie AFS, waar hij de IJslandse taal leerde. Hij begon aan een studie fysica aan de Universiteit Gent, maar haakte af om een televisiecarrière te beginnen.

Comedy

Scheire begon zijn carrière in mei 2001 als stand-upcomedian. In 2002 won hij de Lunatic Stand-up Comedy Award. Met Neveneffecten stond hij op de planken met de voorstelling Zinloos geweldig…Lees verder op Wikipedia