Boek
Nederlands

Fysica : boeiende stukjes wetenschap zoals u ze nog nooit geserveerd kreeg

Lieven Scheire (auteur)

Fysica : boeiende stukjes wetenschap zoals u ze nog nooit geserveerd kreeg

In korte stukjes wordt inzicht gegeven in enkele theorieën uit de natuurwetenschappen en de filosofische implicaties daarvan.
Onderwerp
Natuurkunde
Extra onderwerp
Physique, natuurkunde
Titel
Fysica : boeiende stukjes wetenschap zoals u ze nog nooit geserveerd kreeg
Auteur
Lieven Scheire
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2020
255 p. : ill.
ISBN
9789463930611 (paperback)

Besprekingen

Overzicht van de gangbare theorieën over de fysica en de filosofische implicaties daarvan. De auteur is eigenlijk komiek, maar inmiddels de belangrijkste popularisator van wetenschap in Vlaanderen. Hij is vooral bekend van tv-optredens (ook in Nederland) en YouTube-filmpjes. Het boek is onderverdeeld in secties die allemaal een bepaald deelgebied behandelen. Dit maakt het boek overzichtelijk en gemakkelijk om even weg te leggen zodat je na kunt denken over het geschrevene. Kordate tekst zonder veel jargon. Wel met een aantal formules, maar zoals de auteur zegt: die zijn banger voor u dan u voor hen moet zijn. Helaas weinig illustraties (alle in zwart-wit). De sobere lay-out is een gemiste kans om de best lastige onderwerpen nog inzichtelijker te maken. Een register ontbreekt, zodat de lezer voor de toegankelijkheid het moet doen met de inhoudsopgave. Bedoeld voor de leek. Met veel humor geschreven.

Over Lieven Scheire

Lieven Scheire (Wachtebeke, 3 mei 1981) is een Vlaamse comedy- en televisiemaker, vooral bekend als lid van de groep Neveneffecten.

Biografie

Studies

Scheire groeide op in het Oost-Vlaamse Wachtebeke en zat op school op het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren. In april 1999 won hij de Oost-Vlaamse provinciale finale van de vierde Geo-olympiade en in de Vlaamse finale werd hij vierde. In het schooljaar '99-'00 verbleef hij in Reykjavik, IJsland in het kader van een uitwisselingsjaar met de organisatie AFS, waar hij de IJslandse taal leerde. Hij begon aan een studie fysica aan de Universiteit Gent, maar haakte af om een televisiecarrière te beginnen.

Comedy

Scheire begon zijn carrière in mei 2001 als stand-upcomedian. In 2002 won hij de Lunatic Stand-up Comedy Award. Met Neveneffecten stond hij op de planken met de voorstelling Zinloos geweldig…Lees verder op Wikipedia