Boek
Nederlands

Karel en zijn duimpje

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Karel en zijn duimpje
×
Karel en zijn duimpje Karel en zijn duimpje

Karel en zijn duimpje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Karel houdt graag zijn duim in zijn mond. Maar als hij iets lekkers wil eten of wil spelen, zit zijn duim in de weg. Kaatje weet wel een oplossing. Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Duimzuigen
Titel
Karel en zijn duimpje
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789044827262 (hardback)

Besprekingen

De duim in de mond? Dát vindt Karel (ik-figuur) heerlijk! Maar ook soms lastig: kiest hij voor een banaan of voor zijn duim, kiest hij voor vertellen of voor zijn duim? Zijn vriendinnetje Kaat weet raad: als duimendokter Kaatje plakt ze er een mooie pleister op. Nu kan Karel spelen, vertellen én vingerverven! En als Karel voor het slapengaan zijn duim toch weer even ‘proeft’, weet papa een kietelige oplossing! Lief, bijna vierkant prentenboek met afgeronde hoeken, gedrukt op stevig, glanzend papier. De auteur/illustratrice vertaalt dagelijkse thema’s en situaties naar prachtige, vet geschilderde prenten, in felle kleuren met zwarte rand, waar het gevoel vanaf spat. De tekst is compact en treffend en wat vorm betreft volledig in balans met de illustratie op de naastliggende pagina. De schutbladen zijn bedrukt met kleurrijke handafdrukken (mét duim!), voorin aangevuld met een 'duim-versje' en achterin enige logopedische tips over duimzuigen. Mooie uitgave uit een hele reeks*, die peuter…Lees verder

Karel en zijn duimpje

Karel zuigt nog steeds op z'n duimpje. Hij vindt het heerlijk, maar soms ook lastig. Sommige dingen kan hij niet doen omdat zijn duim in de weg zit. Zoals het eten van een banaan of voluit vertellen. Zijn vriendinnetje Kaat weet raad. Als duimendokter plakt ze een pleister op z'n duim. Met een lachend gezichtje erop, maar met een vieze smaak. Daarom steekt Karel zijn duim niet meer in zijn mond. Nu kan hij spelen, vertellen en zalig vingerverven.

Veel baby's en peuters zuigen op hun duim. Hoe moet je hen dat afleren? Op een speelse manier gaat dit boekje hierop in. Vooraan vind je een rijmpje dat direct het onderwerp duidelijk maakt. Achteraan staan handige tips om het duimzuigen af te leren. We herkennen de stijl van de auteur, waarbij tekst en vrolijke tekeningen uitkomen op een kleurrijke achtergrond. Dit vierkanten kartonboekje met afgeronde hoeken en stevig papier maakt het boekje uitermate geschikt om door de handjes van jonge kinderen te gaan. Het is een leuk verh…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia