Boek
Nederlands

Dolfijn aangespoeld!

Lida Dijkstra (auteur), Els Vermeltfoort (illustrator)
+1
Dolfijn aangespoeld!
×
Dolfijn aangespoeld! Dolfijn aangespoeld!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Noor en haar klasgenoten zijn DINKies: dieren-in-nood-kids. Als ze op schoolreisje zijn, zien ze op het strand een aangespoelde dolfijn. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Extra onderwerp
Eerste leesboekjes
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Dolfijn aangespoeld!
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Els Vermeltfoort
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Assen: Maretak, 2011
64 p. : ill.
ISBN
9789043703789 (hardback)

Besprekingen

Noor en haar klasgenoten zijn DINKies: Dieren-In-Nood-Kids. Ze redden op schoolreis een gewonde, aangespoelde dolfijn. Noors vriendje Sven, die niet mee kon, mag later samen met Noor dolfijn Dinky opzoeken in het opvangcentrum van S.O.S. Dolfijn. Eenmaal weer uitgezet gaat Dinky zelf een heldenrol vervullen. Deel uit de serie 'Giraf'* en het tweede boekje over de DINKies**. Eerste leesboekje met een aansprekende inhoud en verschillende spanningsmomenten. De toon is verfrissend, AVI-E4. De gekleurde illustraties zijn vlot en tussen of naast de tekst geplaatst. Ze ondersteunen deze uitstekend. De schrijfster heeft zich goed geïnformeerd over de opvang van dolfijnen. Fijn oefenboek voor beginnende lezers die van dieren houden. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties