Boek
Nederlands

Milan en de tutjesboom

Kathleen Amant (auteur)

Milan en de tutjesboom

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Milan is gek op zijn tutje. Maar speentjes zijn voor baby’s en Milan wil nu graag een grote jongen zijn. Waar moet zijn tutje nu naartoe? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Fopspenen
Titel
Milan en de tutjesboom
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789044833621 (hardback)

Besprekingen

Ook al vindt Milan zijn tutje (fopspeen) nóg zo lekker, het verlangen om een 'grote jongen' te worden, is belangrijker. De tut weggeven aan babyzus wordt door mama afgeraden; poes en knuffelbeer tonen geen belangstelling. Als de peuter zijn tut met een ballon naar de wolken wil sturen, blijkt alles veel te zwaar te zijn. Maar dan heeft mama een ingenieus idee! Bijna vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over een inleefbaar en gevoelig gegeven dat nauw aansluit op de belevingswereld van jonge kinderen; met een wensvervullend einde. De kleurplaatachtige prenten in frisse kleuren beslaan de dubbele pagina's van stevig, soepel karton. Ze zijn goed herkenbaar door de vlakmatige opzet, de duidelijke grondlijn en de dikke zwarte contourbelijning; de subtiele beschaduwing is sfeerverhogend. De 'lezer' heeft oogcontact met Milan en zijn ouders, de knuffels en met poes; duidelijke lichaamstaal. Over het donkergekleurde jongetje Milan verschenen eerder drie peuterboeken, van de auteur v…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties