Boek
Nederlands

Een heel jaar muziek met Anna

Kathleen Amant (auteur)

Een heel jaar muziek met Anna

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In een jaar maakt Anna alle seizoenen en feestdagen mee, en geniet ze van liedjes en muziek. Voor elke jaargetijde zijn zo'n dertien liedjes en vier verhaaltjes opgenomen, die o.a. te beluisteren zijn op twee cd's. Met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Seizoenen, Muziek
Extra onderwerp
kleuterliedjes, Kinderliederen
Titel
Een heel jaar muziek met Anna / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
122 p. : ill. + 2 cd's
ISBN
9789044839388 (hardback)

Besprekingen

Gedurende een jaar maakt Anna alle seizoenen en feestdagen mee en geniet ze van muziek. Dit vrij grote vierkante boek bevat dan ook talloze muzikale verrrassingen: 16 verhalen, 51 kinderliedjes (waarvan ongeveer twaalf bekende) en vier telplaten. In de inhoudsopgave zijn ze verdeeld over de vier seizoenen. Vaak hebben ze muziek of instrumenten als onderwerp, maar ook zaken die Anna tijdens de seizoenen of in haar kleuterleven meemaakt. Op twee cd's worden de verhalen en liedjes duidelijk, in een rustig tempo, met een Vlaamse tongval verteld/gezongen. Bij de liedjes, aangegeven met een muzieknoot, speelt de zang de hoofdrol, de begeleidingsmuziek is summier. De felgekleurde en paginagrote illustraties tonen, net als in de Anna prentenboeken, eenvoudige zwartomlijnde figuren. Er valt veel aan te wijzen op de tekeningen en te zoeken op de telplaten. Dit zal de woordenschat bevorderen, net als het luisteren naar de verhalen en het meezingen van de liedjes. Behalve voorlezen en samen zinge…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia