Boek
Nederlands

De drie biggetjes

Kathleen Amant (auteur)
+1
De drie biggetjes
×
De drie biggetjes De drie biggetjes

De drie biggetjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Drie biggetjes bouwen elk een ander huis: een van stro, een van hout en een van steen. Als er op een dag een wolf met grote honger langskomt, vluchten de biggetjes hun huis uit. Kunnen ze de wolf buitenhouden? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Titel
De drie biggetjes / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044837667 (hardback)

Besprekingen

Kathleen Amant publiceerde in 2004 haar eerste twee peuterboeken over het meisje Anna. Inmiddels verschenen er vele prentenboeken in de reeksen 'Anna' en 'Grote Anna'. In 2019 bewerkte de auteur ‘Goudlokje’*, nu is er een bewerking van het bekende Engelse sprookje ‘De drie biggetjes’. De biggetjes moeten hun eigen huis gaan bouwen, want het huis van mama wordt te klein. De grootste big bouwt snel een huis van stro. De dikste big maakt zijn huis van hout en de kleinste metselt een huis van steen. Op een dag komt er een hongerige wolf, hij blaast het huis van stro omver en ook die van hout, maar gelukkig kunnen de biggen zich verstoppen in het huis van steen. Ze zetten snel een grote pan met water op het vuur, en de wolf valt in de pan. ‘s Avonds genieten de drie biggen, met hun mama, van een heerlijk wolvenmaal. De illustraties zijn in Amants herkenbare stijl: eenvoudig, kleurrijk, zwartomrand en ze beslaan steeds een dubbele pagina. De emoties zijn er niet zo goed vanaf te lezen. De a…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia