Boek
Nederlands

Van de hemel in de hel

Jo Claes (auteur)
+1
Van de hemel in de hel
×
Van de hemel in de hel Van de hemel in de hel

Van de hemel in de hel

In de reeks:
Genre:
Als het lijk wordt gevonden van een man die bekend staat als onverbeterlijke Don Juan, heeft hoofdinspecteur Thomas Berg geen gebrek aan verdachten, wel aan bewijzen.
Titel
Van de hemel in de hel
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2020
416 p.
ISBN
9789089248107 (paperback)

Besprekingen

Zelfs op vakantie in het Italiaanse Verona laat het werk de Leuvense hoofdinspecteur Thomas Berg niet los. Een van de vrouwen van zijn groep kan al enkele dagen geen contact krijgen met haar man en Berg schakelt zijn collega’s in. Het lijk dat gevonden werd in een recyclagepark blijkt dat van de vermiste Dirk Wouters, een onverbeterlijke Don Juan, te zijn. Moet de dader in zijn buitenechtelijke escapades te vinden zijn, of heeft zijn nonchalance als vennoot bij het immobiliënkantoor van zijn zakelijke broer hem vijanden opgeleverd? Berg en zijn team hebben hoe langer hoe meer verdachten, waardoor ze van de ene verkeerde aanwijzing in de andere verkeerde theorie belanden. Uiteindelijk helpt de culturele bagage van Berg hem de zaak op te lossen. Deze veertiende politieroman in de Berg-serie lijkt op een ouderwetse Agatha Christie waarbij de verdachten een na een lijken af te vallen, maar de plot zit psychologisch heel sterk ineen. Soms wat langdradig, weinig actie en meer iets voor de f…Lees verder

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee (tot zijn pensionering in 2016). In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met magische elementen, een klassieke verhaallijn en een doordachte plot. Hij werd bekend met deze fantastische literatuur met Bijbelse en mythologische elementen.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over katholiek immaterieel erfgoed. Met Alfons Claes en Kathy Vincke schreef hij het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum over hagiografie en iconografie. Daarnaast publiceerde hij over de Bijbel, Griekse en Romeinse mythen..

In 2008 publiceerde Claes met De zaak …Lees verder op Wikipedia