Boek
Nederlands

Spiegelgevechten

Jo Claes (auteur)
+1
Spiegelgevechten
×
Spiegelgevechten Spiegelgevechten

Spiegelgevechten

Genre:
Een 59-jarige docent worstelt met een midlifecrisis.
Extra onderwerp
Midlifecrisis, mannen
Titel
Spiegelgevechten
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2019
343 p.
ISBN
9789089247902 (paperback)

Besprekingen

De 59-jarige docent Nederlands Matthias Minne worstelt met een zware midlifecrisis. Hij raakt vervreemd van zichzelf, verliest de voeling met zijn leerlingen, is gefrustreerd omdat hij nooit schrijver is geworden, en verdenkt zijn vrouw Lucia van een buitenechtelijke relatie. Wanneer Lucia besluit alleen op vakantie te gaan, gaat hij gedeprimeerd op zoek naar bewijzen van haar bedrog. Een ontmoeting met de 34-jarige ex-leerlinge Luna kantelt het perspectief: hij voelt zich weer jong en verliefd. ‘Hij had de schrijver Harry Mulisch ooit in een interview horen beweren dat hij twee leeftijden had: een reële en een absolute. Speelde iets dergelijks ook bij hem?’ Matthias blijft echter gekweld door twijfels. Worden zijn gevoelens wel beantwoord door de jongere vrouw? Heeft Lucia wel echt een relatie? Een vicieuze cirkel van twijfels die een desastreuze uitwerking op hem heeft. De veelzijdige Vlaamse schrijver (1955) publiceerde diverse boeken waaronder romans, bestsellers over mythologie, …Lees verder

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee (tot zijn pensionering in 2016). In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met magische elementen, een klassieke verhaallijn en een doordachte plot. Hij werd bekend met deze fantastische literatuur met Bijbelse en mythologische elementen.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over katholiek immaterieel erfgoed. Met Alfons Claes en Kathy Vincke schreef hij het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum over hagiografie en iconografie. Daarnaast publiceerde hij over de Bijbel, Griekse en Romeinse mythen..

In 2008 publiceerde Claes met De zaak …Lees verder op Wikipedia