Boek
Nederlands

Heerlijk helder : weg met krommunicatie!

Jan Hautekiet (auteur), Ann De Craemer (auteur)
+1
Heerlijk helder : weg met krommunicatie!
×
Heerlijk helder : weg met krommunicatie! Heerlijk helder : weg met krommunicatie!

Heerlijk helder : weg met krommunicatie!

Vijf kritische artikelen over wollig taalgebruik door justitie, door het management, in de politiek en in de academische en medische wereld.
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Heerlijk helder : weg met krommunicatie!
Auteur
Jan Hautekiet Ann De Craemer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Polis, 2015
159 p. : ill.
ISBN
9789463100052 (paperback)

Besprekingen

Bundel met vijf kritische artikelen over het gebruik van vaag, wollig taalgebruik, door de politiek, justitie, het management, de medische en de academische wereld. Aan de hand van veel, vaak lachwekkende, voorbeelden wordt inzichtelijk gemaakt wat de oorzaken en het effect van deze taalverschijnselen zijn. Het boek is een uitvloeisel van een programma op de Belgische radio; de voorbeelden die worden aangehaald, hebben een sterk Vlaams karakter. Een pleidooi voor helder Nederlands en het vermijden van interessante, modieuze uitdrukkingen en zinsconstructies die meer verhullen dan openbaren. Een serieus, maar ook amusant boekje, dat vooral de Vlaamse taalliefhebber zal aanspreken.

Over Jan Hautekiet

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Hautekiet

Jan Hautekiet (Brussel, 19 november 1955) is producer, radiomaker, muzikant en schrijver.

Opleiding

Hautekiet studeerde piano en kamermuziek aan de Academie van Sint-Pieters-Woluwe en taal- en letterkunde, filosofie en audiovisuele communicatie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast volgde hij ook een journalistenopleiding en volgde hij piano bij onder meer John Lewis, Jasper van 't Hof, Michel Herr en Charles Loos. Ook volgde hij schriftelijke cursussen aan de Berklee College of Music in Boston.

Radio

Hautekiet startte zijn radiowerk in 1979 bij BRT 1 met het muzikale avondprogramma Wie niet kijken wil, moet luisteren. In 1980 werd hij producer van zowel maatschappelijke als muziekprogramma's.

Op 1 april 1983 startte hij mee de radiozender Studio Brussel op. Hij deed er verslaggeving en productie en presenteerde onder meer het interviewprogramma De Tafel en…Lees verder op Wikipedia