Grote letter
Nederlands

In naam van de vader

James Patterson (auteur)

In naam van de vader

In de reeks:
Een rechercheur/psycholoog wordt geconfronteerd met een reeks moorden op vrouwen die met succes hun gezinsleven wisten te combineren met een baan in de filmindustrie.
Titel
In naam van de vader
Auteur
James Patterson 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mary, Mary
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2007
457 p.
ISBN
9789046303887

Besprekingen

FBI Agent Alex Cross, voormalig rechercheur bij de politie van Washington D.C., wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar die het heeft voorzien op succesvolle vrouwen die een gezinsleven weten te combineren met een baan in de filmindustrie. In de loop van het verhaal krijgt Cross te maken met verschillende tegenslagen. Zijn samenwerking met LAPD verloopt stroef, zijn ex-vrouw krijgt de voogdij over de jongste zoon, en hij kan niet voldoende aandacht aan zijn twee oudere kinderen geven. Elfde, afzonderlijk te lezen deel in de Alex Cross-serie van de Amerikaanse bestsellerauteur (1947). Het boek bestaat uit 121 korte hoofdstukken, waarin het verhaal vanuit wisselend perspectief wordt verteld (ook ik-vorm). Het begin van het verhaal is wat minder indrukwekkend dan de tweede helft, die onverwachte wendingen, veel actie en dynamiek bevat. www.jamespatterson.com.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia