Boek
Nederlands

Je bent gewaarschuwd

James Patterson (auteur), Howard Roughan (auteur), Waldemar Noe (vertaler)
Een jonge vrouw raakt met terugwerkende kracht betrokken bij een drievoudige moord in een New Yorks hotel.
Titel
Je bent gewaarschuwd
Auteur
James Patterson 1947- Howard Roughan
Vertaler
Waldemar Noe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
You've been warned
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2008
334 p.
ISBN
9789023428527 (paperback)

Besprekingen

Kristin Burns droomt van een carrière zoals die van de bekende fotografe Annie Leibovitz. In afwachting van haar succes is ze nanny in een gefortuneerd New Yorks gezin en wordt ze de minnares van de man des huizes. 's Nachts wordt ze echter geplaagd door een terugkerende nachtmerrie: vier grijze lijkenzakken worden op een draagberrie het Falconhotel uitgereden. De laatste zak beweegt, waarna er een vrouwenhand tevoorschijn komt. Kristin ruikt een sterke brandgeur en hoort steeds hetzelfde deuntje, en wanneer ze gillend wakker wordt, is haar lichaam bedekt met een bultige uitslag.

Op haar wandelingen door de stad komt ze allerlei vreemde snuiters tegen die haar waarschuwen dat ze voorzichtig moet zijn en dat ze goed op zichzelf moet passen. Wanneer ze ook haar vader ontmoet, die al 12 jaar dood is en dezelfde boodschap overbrengt, stort ze in. Want wat is angstaanjagender? Dat hij het echt is, of dat alles zich enkel in haar hoofd afspeelt? Probeert iemand haar gek te krijgen, …Lees verder
Kristin werkt als oppas voor een New Yorks gezin. Ze heeft een verhouding met Michael, haar werkgever. Haar hobby is fotograferen en ze probeert daar haar beroep van te maken. Op zekere dag ziet ze in het voorbijgaan van een hotel tussen de politieafzettingen vier lijkenzakken. Ze meent dat ze beweging ziet in een van de zakken, maar niemand gelooft haar. Deze scène blijft haar in haar dromen achtervolgen. Vreemder is dat ze mensen ontmoet die al lang dood zijn en het resultaat van haar foto’s levert nieuwe raadsels op. Het boek begint sterk, maar door de steeds vreemder wordende gebeurtenissen en de verwarring bij de hoofdpersoon raakt de lezer minder geïnteresseerd. Dat het einde knap bedacht is en het psychologisch portret van de hoofdpersoon best goed is, kan dit boek niet redden. Weinig spanning, vreemd en onnodig gegoochel met delen en hoofdstukken. Een van de mindere Pattersons. Paperback met vrij kleine druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties