Dvd
Engels

Hetty Feather. Het complete eerste seizoen

Jacqueline Wilson (naar het werk van)

Hetty Feather. Het complete eerste seizoen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Londen, 1882. Weeskind Hetty is opgevoed door pleegouders, maar als ze zes is moet ze naar het weeshuis. Het leven is er hard, maar ze hoopt dat ze ooit haar moeder zal vinden. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
jeugdserie, drama, Historische films
Titel
Hetty Feather. Het complete eerste seizoen
Naar het werk van
Jacqueline Wilson
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2015 -
Speelduur
10 x ca. 30 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Gebaseerd op de boeken van Jacqueline Wilson
EAN
8711983969353

Besprekingen

Engelse kinderserie uit 2015 naar een (niet vertaald) boek van de bekende schrijfster Jacqueline Wilson. In Londen, 1876, wordt Hetty Feather als pasgeboren baby door haar moeder in de steek gelaten. Ze wordt opgevoed door strenge maar aardige pleegouders, samen met andere vondelingen en de eigen kinderen van het echtpaar. Als Hetty en haar pleegbroer Gideon vijf jaar oud zijn, moeten ze naar hun ‘eigenaar’, het weeshuis ‘Foundling Hospital’, waar de jongens en de meisjes gescheiden leven en een strenge opleiding krijgen tot ze twaalf jaar zijn en uit werken zullen gaan. Hetty (Isabel Clifton) is slim, eigenwijs en fantasievol en krijgt veel te verduren van de strenge weeshuismoeder en een groep nare meisjes. Wel krijgt ze hulp van andere meisjes en van haar pleegbroer en zijn vrienden. Ook stelt ze alles in het werk om haar moeder te vinden. Tien afleveringen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Jacqueline Wilson

Jacqueline Wilson (Bath, 17 december 1945) is een Engels schrijfster van detectives en vooral ook kinder- en jeugdboeken.

Leven en werk

Wilson werd geboren als dochter van een ambtenaar en een moeder die in antiek handelde. Ze bezocht een meisjesschool maar verliet die al op haar zestiende en begon al vroeg met schrijven.

Wilson trouwde op haar negentiende met een politieman en kreeg één dochter. Sinds de successen van haar boeken woont ze nu in een kapitale villa in Kingston aan de Theems, waar ze onder meer een bibliotheek van 15.000 door haarzelf verzamelde boeken heeft ingericht.

Wilson heeft een opvallend realistische stijl van schrijven en met name in haar kinder- en jeugdboeken behandelt ze tal van precaire onderwerpen zoals seksueel misbruik, pesten, adoptie, scheiding, psychiatrische stoornissen, enzovoort. Veel van haar boeken zijn geschreven in de ik-vorm. Het bekendst is misschien wel haar Tracy Bea…Lees verder op Wikipedia