Boek
Nederlands

Geen licht voor Jesse

Jac Linders (auteur), Lieve Germer (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Jesse is aangereden! Gelukkig liep hij enkel wat schaafwonden en een gebroken been op. Terwijl hij enkele dagen in het ziekenhuis ligt, begint een bende gangsters die zich Groep X noemt, met de uitvoering van haar duistere plannen. Maar de andere leden van de club-van-vijf zijn waakzaam. De achtervolging van boer Jaspers, de boeventronie van de man die Jesse aanreed, het huis in de Kolendreef...:
Onderwerp
Verkeersongevallen
Titel
Geen licht voor Jesse
Auteur
Jac Linders
Illustrator
Lieve Germer
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 1996
134 p. : ill.
ISBN
90-6565-751-7

Over Jac Linders

Jacobus "Jac" Cornelis Johannes Damianus Linders (Dinteloord en Prinsenland, 12 januari 1933 – Roosendaal, 7 mei 2012) was een Nederlands kinderboekenschrijver. Daarnaast schreef hij ook korte verhalen, hoorspelen, kinderliedjes, scripts voor jeugdtoneel en musicals en was hij jarenlang tekstschrijver voor Sesamstraat. Linders is vooral bekend vanwege de kabouterserie Honkie en Ponkie (14 delen), de tweeling Piet en Tom (12 delen) en de serie Luuk en Lonneke. In zijn ruim 50-jarige schrijverscarrière schreef hij meer dan 130 kinder- en jeugdboeken.

Linders was oorspronkelijk onderwijzer in Roosendaal en schreef ook voor de lokale krant. Al in 1957 begon hij met het schrijven van korte verhalen, hiertoe aangezet door zijn hoofd der school. In 1958 verscheen zijn eerste kinderboek Sjoerd de arme bedeljongen. In 1966 werd hij logopedist en ademtherapeut. In 2007 verscheen zijn eerste roman De Obsessie. Het schrijven was een hobby…Lees verder op Wikipedia